Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
'Podium in San Remo was haalbaar'

6de plaats bij debuut in Primavera

  Geplaatst op 23 maart 2019

Straffe prestatie van Wout, zaterdag. Bij zijn debuut in Milaan - San Remo glipte op de Poggio mee met de absolute wereldtop. Hij zou uiteindelijk zesde worden. De zege ging naar de Fransman Julian Alaphilippe.

Na de traditioneel rustige aanloop in dit eerste Monument van het seizoen, ontplofte de koers helemaal op de Poggio, de slothelling. Julian Alaphilippe demarreerde en kreeg een vijftal renners mee. Onder hen Matteo Trentin, Oliver Naesen, Alejandro Valverde, Peter Sagan, Michal Kwiatkowski en... Jawel, Wout van Aert.

De zes kregen in de afdaling naar San Remo nog het gezelschap van Mohoric, Nibali, Clarke en Dumoulin. Ook Matthews haakte in extremis nog zijn wagonnetje aan.

Wat volgde was een bloedstollende slotfase, waarin Matteo Trentin de kat de bel aanbond. Het was uiteindelijk Wout die zijn verantwoordelijkheid nam en naar de Italiaan toesprong, maar ook de anderen - onder leiding van Sagan - lieten niet begaan. Zo werd op de Via Roma gesprint. Daarin haalde topfavoriet Alaphilippe het van Oliver Naesen en Michal Kwiatkowski. Wout werd bijzonder fraai zesde.

Een knalprestatie, maar toch hinkte onze kempenaar achteraf op twee gedachten. "Er zat misschien wel meer in", zuchtte hij aan de teambus. "Ik dacht dat het een goede move was om achter Trentin aan te gaan, maar het was te vroeg", oordeelde hij. "Daar heb ik een cartouche verschoten die ik achteraf miste in de sprint. Daarin kwam ik niet meer uit de slipstream van de rest. Jammer, want er zat een podiumplaats in, denk ik."

Vrijdag staat met de E3 BinckBank Classic in Harelbeke al de volgende WorldTourwedstrijd op het programma. Ook in Harelbeke maakt Wout zijn debuut.

Fantastische bedrijven

Sponsors