Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Eindwinst glipt alsnog uit handen in Hoogerheide

'Aerts verdiende winnaar Wereldbeker'

  Geplaatst op 28 januari 2019

Wout is in Hoogerheide derde geëindigd in de slotmanche van de Wereldbeker. Op de Brabantse Wal, voor de gelegenheid herschapen in een loodzwaar parcours, finisht Wout derde, na Van der Poel en Aerts. Zo wipt de Belgische kampioen in extremis voorbij de wereldkampioen in het eindklassement.

Geen al te beste start van Wout, daar in Hoogerheide. Mathieu van der Poel was wel goed weg, Toon Aerts haastte zich in één ruk tot bij de Nederlander. Wout bekeek het van op afstand toe. Na een kwart wedstrijd kampte Van der Poel met een dipje en zakte terug tot bij onze Lillenaar, waardoor Aerts vrijgeleide leek te krijgen naar de dagzege.

Niet dus, in de tweede koershelft vond Van der Poel zijn tweede adem en reed opnieuw weg bij Wout en naar Toon. In de slotfase zou de Europese kampioen de GP van zijn vader alsnog naar zijn hand zetten. Aerts werd tweede en kroonde zich zo tot eindwinnaar van de Wereldbeker ten koste van Wout.

Top drie dicht bij elkaar

"Jammer", zuchtte Wout achteraf. "Ik had geen slechte benen, maar ik miste wel wat agressiviteit. Niet onlogisch, want de voorbije week werkte ik in Spanje hard richting het WK. Dan botje die agressiviteit wat af en en die heb je toch nodig om je explosiviteit optimaal te benutten. Anderzijds ga ik ook niet met een slecht gevoel naar huis. De top drie (Toon, Mathieu en mezelf, red) zijn dit seizoen nog nooit zo dicht bij elkaar geëindigd. Dat sterkt mij wel voor volgende week. Mits een weekje recuperatie hoop in Bogense in topvorm aan de start te staan."

Wel leuk: omdat Aerts alsnog de Wereldbeker won, mag België een achtste renner afvaardigen naar het WK. En dat wordt Wouts vast roomie en goede vriend Tim Merlier. "Die mag mij bij deze trakteren op een glaasje champagne", besloot Wout met een knipoog.

Foto: © cyclephotos.co.uk / Balint Hamvas

Fantastische bedrijven

Sponsors