Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
12de plaats in ingekorte en kasseiloze GP Denain

'Benen voelden niet super'

  Geplaatst op 18 maart 2018

Wout werd deze namiddag 12de in de Grand Prix de Denain, een Franse semiklassieker. Onze wereldkampioen reed alweer een aanvallende en opgemerkte wedstrijd, maar voelde zich in de finale niet super om mee te doen voor winst. Bovendien zaten de omstandigheden niet mee...

Eind februari verkende Wout al een keertje Parijs-Roubaix. Daarbij testte hij ook het typische materiaal voor de Helleklassieker: weliswaar zijn normaal Stevenskader, maar wel voorzien van specilale -iets dikkere- tubes en een stuur met daarop een extra remhendeltje en dubbel lint voorzien. Die test viel heel goed mee, maar Wout wilde de fiets ook nog eens ín competitie testen. Daarvoor was de GP Denain -met twaalf kasseistroken, goed voor meer dan twintig kilometer kinderkopjes- een ideaal moment.

Maar dat was zonder de weergoden gerekend. Een ijsdag, in combinatie met een aantal sneeuwbuien in de voormiddag, noopten de organisatoren om het parcours te wijzigen. Slechts één kasseistrook -die drie keer werd aangedan- werd behouden. Alle andere lagen er te gevaarlijk bij. "Jammer, maar ik heb er met een aantal streekrenners over gepraat en blijkbaar lagen de kasseistroken er wel degelijk glad en gevaarlijk bij. Veiligheid voor alles. Geen discussie over", vond ook Wout.

Bijna vijf uur later bolde hij als 12de over de finish. "Ik had last van zware benen, waardoor ik in de finale niet meer op mijn best was. Door dat gewijzigd parcours heb ik mijn tactiek aangepast en vanaf de eerste kilometers mee de koers gemaakt (hij maakte in de eerste koershelft 50 kilometer lang deel uit van de kopgroep die echter nooit vrijheid kreeg) en dat kostte krachten in de finale. Ik probeerde nog wat op de laatste kasseistrook, maar omdat de wind er pal op neus blies, kon je er heel moeilijk het verschil maken. In de sprint had ik niets meer over. Ik voel me afgepeigerd. Bijtrainen? Ik hoop nu vooral dat de teambus niet te ver geparkeerd staat."

Toch zag Van Aert ook het positieve. "Ik zal maar bekijken als een extra wedstrijddag, in de hoop dat die me betere benen oplevert voor de komende koersen." Woensdag staat de Driedaagse De Panne op het menu.

Foto: ©Eddy De Bie

Fantastische bedrijven

Sponsors