Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
14de plaats in Ronde van Vlaanderen

'Beschikte niet over mijn beste benen'

  Geplaatst op 08 april 2019

Na zijn sterke prestaties in de E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem was Wout voor de Ronde van Vlaanderen gebombardeerd tot en van de topfavorieten. Hij kleurde ook mee de koers, maar in de finale moest hij zich beperken tot volgen. "Meer zat er niet in", gaf hij na afloop toe.

Wout reed nochtans een alerte wedstrijd en schoof richting de finale goed mee in het eerste pelotonnetje der favorieten. Maar toen latere winnaar Bettiol op de Oude Kwaremont demarreerde, had ook hij geen gepast antwoord.

Op de slotklim, de Paterberg, probeerde hij nog in de tegenaanval te gaan, maar kreeg het knap lastig. "Er zat niet echt nog iets op", vertelde hij achteraf. "tot aan de Kwaremont had ik het gevoel dat er meer in zat, maar toen Bettiol vertrok, moest ik passen. Op de Paterberg zakte ik er echt doorheen."

Alleen maar kopmannen
"De sterkste renner in koers is op het juiste moment vertrokken. Het was een zware koers vanaf de Muur en ik had gehoopt en gedacht dat het sneller uit elkaar zou vallen. Dat gebeurde niet. In de slotfase had ik achter Bettiol nog graag vol rondgedraaid, maar in zo'n grote groep met alleen maar kopmannen en een pak snelle jongens is het altijd lastig om een goede samenwerking te vinden."

Ook in de sprint voor de beste ereplaatsen moest Wout zich gewonnen geven tegen de snellere jongens. Het resulteerde uiteindelijk in een 14de plaats. "Het is wat het is. Op naar Parijs-Roubaix nu. Die wedstrijd moet me in principe nog iets beter liggen. Ik heb zeker niet het gevoel dat het achteruit gaat met de conditie."

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors