Programma:
24-02-2018 Omloop Het Nieuwsblad
03-03-2018 Strade Bianche
04-03-2018 GP Industria & Artigianato
14-03-2018 Nokere Koerse
18-03-2018 GP de Denain
21-03-2018 Driedaagse Brugge - De Panne (1 dag)
25-03-2018 Gent - Wevelgem
28-03-2018 Dwars door Vlaanderen
01-04-2018 Ronde van Vlaanderen
Tweede plaats in Gieten na sterke wedstrijd

'Bijna terug de oude'

  Geplaatst op 02 oktober 2017

"Yes! Ik kan terug met de fiets rijden". Veelbetekenende tweet die Wout gisteravond na zijn tweede plaats in Gieten de wereld instuurde. Wout kleurde de openingsmanche van de Superprestige en gaf zich pas diep in de finale gewonnen.

Wout kende in Gieten niet de beste start en dook pas als zevende het veld in. Dat terwijl Mathieu van der Poel er opnieuw vol tegenaan ging en het complete deelnemersveld  meteen onder druk zette met een blitzstart.

Maar de wereldkampioen liet het deze keer niet gebeuren. Op de mooie maar zwaar omloop daar in Drenthe nam Wout zijn verantwoordelijkheid en knokte terug. Na twee rondjes had hij -met een rits andere concurrenten in het spoor- Van der Poel opnieuw in het vizier. 

De twee tenoren waren aan elkaar gewaagd. Tenminste, tot ongeveer twee derde wedstrijd. Toen zette Van der Poel nog een keer alles op alles met een verschroeiende demarrage. Wou was de enige die de schade kon beperken.

"Vertrouwen getankt"

"Een ronde lang bleef ik op vijf tot zeven seconden hangen. Tot ik besefte dat ik de kloof niet meer kon dichten", vertelde Wout achteraf. "Ik voelde me goed. Opnieuw op niveau. Maar in de finale kwam ik nog dat tikkeltje te kort om Mathieu bij te benen. Maar ik ben zeer blij met die tweede plaats. Vertrouwen is belangrijk in onze sport. En dat heb ik vandaag toch teruggevonden."

Van der Poel pakte uiteindelijk zijn vijfde seizoenszege, maar het verschil met Wout was een stuk minder groot de de voorbije weken. 

"Die lijn wil ik doortrekken", aldus Wout. "Wie weet rendeert dat volgend weekend al. Dan staan Meulebeke en Ronse op de agenda. Vooral in de Hotondcross vind ik een parcours dat mij ligt. Hopelijk is de kloof met Mathieu dan helemaal gedicht."

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors