Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Knappe tiende plaats in Gent-Wevelgem

'De afstand blijkt geen probleem'

  Geplaatst op 26 maart 2018

Wout heeft een hele sterke Gent-Wevelgem gereden. Op alle cruciale plaatsen peddelde hij mee in de frontlinies, ook toen zich na de laatste passage over de Kemmel een groep van 23 renners afzonderde met daarin alle favorieten. Hij finishte in de Vanackerestraat uiteindelijk op een tiende plaats.

Dat een klassieker van tweehonderd kilometer geen probleem vormde voor Wout, wisten we al langer. De vraag was hoe zijn benen en lichaam na 250 kilometer zouden reageren. Goed dus. In de finale van Gent-Wevelgem reed Wout vlot mee met de andere toppers.

"Je hoort me niet klagen over dat laatste uur. Alleen na de passage over de Plugstreets had ik een moment het gevoel dat het wel heel hard ging. Ik vreesde de tweede passage over de Kemmelberg. Maar die schrik bleek nergens voor nodig. Ik voelde me goed en was er een van de beteren. Eigenlijk had de wedstrijd vandaag zelfs iets selectiever mogen zijn."

Veel sprinters voorin

Toen na de tweede passage over de Kemmel een kopgroep van 25 renners ontstond, schoof onze wereldkampioen vlot mee. Enig minpuntje: er zaten nog heel wat snelle jongens vooring. "Ik roep niet graag excuses in, maar vandaag zaten de omstandigheden niet mee om een betere uitslag te halen. De wind blies schuin in het nadeel, wat aanvallen moeilijk maakte. En te veel ploegen hadden baat bij een sprint. Het gevolg was dat ik zelf op twee gedachten hinkte: iets proberen of toch alles op mijn eindspurt zetten? Op anderhalve kilometer van de streep liet ik me toch uitzakken en lanceerde me voor een uitval, maar Van Avermaet was me een fractie van een seconde voor. Zo werd mijn aanval wat afgeblokt. In de sprint kwam ik veel te snel in de wind te zitten en was het vet wat van de soep. Achteraf gezien had ik beter geen energie in die aanval gestoken en vol op een topvijfplaats in de spurt gemikt. Misschien had dat gekund. Nu, met een tiende plaats ben ik niet ontevreden. Toch nog eens een resultaat. De voorbije wedstrijden voelde ik me ook goed, maar haalde ik geen uitslag."

Dwars door Vlaanderen

Op naar Dwars door Vlaanderen, woensdag aanstaande. "Een wedstrijd waar ik toch mijn zinnen heb op gezet. Zien of we opnieuw kunnen meedoen voor een mooi resultaat. Garanties zijn er nooit, ik heb vandaag gezien hoe snel je tegen de grond kunt gaan. Ik heb heel wat valpartijen moeten ontwijken."

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors