Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Wout kleurt Nokere Koerse, weliswaar zonder resultaat

'De goesting blijft intact'

  Geplaatst op 15 maart 2018

Jaargang 1, aflevering 3/9. Na de Omloop en de Strade was het gisteren de beurt aan Nokere Koerse, een 191 kilometer lange semiklassieker met start in Deinze en aankomt boven op Nokereberg. Wout kleurde opnieuw mee de koers, zorgde zelf voor een schifting in volle finale, maar uiteindelijk werd er toch gesprint met een gedecimeerd peloton. 

Wout van Aert--fans die op pakweg honderd kilometer van de finish hun tv aanzetten om de finale van Nokere Koerse live te volgen, schrikten zich wellicht een hoedje. Op de kasseien van de Herlegemstraat in Kruishouten ging er in een bocht plots een blauwhemd onderuit. Nummer 116, zo bleek. Jawel, het rugnummer waarmee Wout van Aert was gestart. 

"Een stomme val", kon hij er achteraf om lachen. "Er lag wat modder op die kasseien. Ik was vergeten dat dat schuift. Gelukkig bleef het bij een paar lichte schaafwonden en een scheurtje in de broek. Meer stelde het niet voor. En na een fietswissel en wat steun van de ploegmaats, kon ik snel opnieuw mijn plaats in het peloton innemen."

Huisepontweg

Op dat moment reed een kopgroep van acht aan de leiding met een ruime voorsprong. De vroege vlucht hield stand tot in de finale, wanneer een achtervolgende groep van negen kwam aansluiten. Een negental dat zich op 35 kilometer van de finish had gevormd onder impuls van.. Jawel, Wout van Aert. Op de kasseien van de Huisepontweg zette Wout zich op kop van het peloton, duwde een paar minuten hard op de pedalen -handjes los boven op het stuur- om bij het afdraaien van de kinderkopjes vast te stellen dat het peloton compleet uit elkaar was gerammeld.

Onder meer Pieter Serry, Loic Vliegen, Nathan Van Hooydonck, Jasper Philipsen en Baptiste Planckaert pikten mee in. De negen pakten een halve minuut bonus, vielen ook de oorspronkelijke kopgroep in de nek, maar werden op tien kilometer van de finish toch teruggepakt door het peloton.

Sean De Bie

"Vanaf dan trok ik voluit de kaart van Sean De Bie. Hij is in goede doen en maakte op Nokereberg zeker een kans op een mooi resultaat. Daarom bleef ik op kop rijden om het tempo zo hoog mogelijk te houden."

Pas in de slotkilometer zette Wout zich aan de kant. Een uitgedund peloton van amper 30 renners sprintte voor de overwinning. Het Nederlandse toptalent Fabio Jakobsen (Quick.Step) haalde het met ruim verschil van Amaury Capiot (Sport Vlaanderen) en Hugo Hofstetter (Cofidis). Sean De Bie werd verdienstelijk achtste. 

Goesting

Na afloop trainde Wout nog een uurtje bij. Vandaag stond de verkenning van de Ronde van Vlaanderen op het menu, zondag wordt alweer gekoerst in Noord-Frankrijk met de vernieuwde GP Denain. 

"Volgende woensdag volgt dan nog Brugge-De Panne. Daarna komt het meest uitdagende deel van mijn voorjaar met respectievelijk Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De goesting is er in elk geval. De conditie lijkt ook oké. Afwachten wat dat geeft na 250 kilometer. Ik blijf er op hameren dat niéts moet. Het zou niet eens onlogisch zijn dat ik er in de Vlaamse topklassiekers in de finale doorzak..."

 

Foto's: ©GlennCoessens

 

 

 

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors