Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Wout wint voor 3de keer op rij in Ardooie

'De kop is er af'

  Geplaatst op 18 oktober 2018

Wout heeft zijn eerste seizoenszege op zak. In de Ardooise Kermiscross nam hij in de slotronde de maat van Gianni Vermeersch en Toon Aerts. "Het is leuk om opnieuw te kunnen winnnen. Ik was bijna verleerd hoe ik mijn handen in de lucht moest steken", grapte hij achteraf... 

Een razendsnelle wedstrijd op een lichtlopend parcours. Dat was Ardooie vandaag. Gevolg: de cross bleef heel lang gesloten. Halverwege kwamen nog dertien renners in dezelfde tijd door aan de finish. 

"Niemand had zin om van meet af aan de koers open te breken, zodat zowat het hele peloton met frisse benen aan deel twee begon", vertelde Wout achteraf. "Maar na vijf ronden vond ik het wel tijd om de koers in handen te nemen. Ik drukte het gaspedaal wat dieper in met als doel de groep uit te dunnen."

"Sterke Vermeersch"

En dat lukte meer dan aardig. Alleen Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch klampten aan. De anderen verloren snel terrein. En een rondje later moest ook Vanthourenhout afhaken.

"Gianni maakte indruk. Ik slaagde er echt niet in om hem uit het wiel te rijden. Ik heb dan maar besloten om alles op de slotronde te zetten. Eerst pokerde ik wat door Toon Aerts nog uit de achtergrond te laten terugkeren, waarna ik mijn beslissende versnelling plaatste. Dat bleek volodende voor winst."

Vertrouwen

Dat het leuk is om opnieuw een keertje te winnen, vertelde hij er ook nog bij. "Ik heb nog niet de beste benen. Maar dit voelt wel goed aan. Als renner heb je een overwinning nodig om wat vertrouwen op te doen. Al zal dat nog extra het geval zijn als ik Mathieu een keer kan kloppen. Maar alles stap per stap."

Vrijdag vliegt Wout naar Zwitserland, waar zondag in hoofdstad Bern de derde manche van de Wereldbeker op de agenda staat. 

Foto: © Endé

Fantastische bedrijven

Sponsors