Programma:
02-03-2019 Omloop Het Nieuwsblad
09-03-2019 Strade Bianche
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Een uur lang hard moeten werken, maar...

DERDE TRICOLORE OP RIJ!

  Geplaatst op 15 januari 2018

De eerste grote prijs van het seizoen 2017-2018 is binnen! Wout kroonde zich in de Koksijdse duinen voor de derde keer in evenveel jaar tot Belgisch kampioen. Onze wereldkampioen nam in het laatste kwart van de wedstrijd de maat van Laurens Sweeck, die Wout drie kwartier lang het vuur aan de schenen legde. 

Wout nam in Koksijde een prima start en schudde meteen aan de boom. Eentje kon de kloof dichten: generatiegenoot Laurens Sweeck. Wat volgde was drie kwartier lang suspens met Wout en Laurens in de hoofdrol.

Rond halfkoers nam Sweeck na een uitmuntende zandpassage zelfs wat voorsprong. "Ik heb nooit iemand zo door het zand zien rijden als Laurens tijdens die passage", stak ook Wout na afloop zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Ook ik was tijdens die passage niet onaardig op dreef, maar verloor zomaar een handvol seconden. Nee, ik was vandaag zeker niet de beste in het zand."

'Laatste kwart beslissend'

Maar onze Lillenaar knokte terug en sloot een rondje later terug aan bij zijn 'concurrent van de dag', waarop hij meteen zelf het initiatief nam. Hij zette Sweeck onder druk en dwong hem in de fout, waarna de rollen werden omgedraaid. Wout sloeg meteen een kloof die beslissend bleek te zijn. 

"Een kampioenschap is net iets harder dan een andere wedstrijd. Ik wist dat het laatste kwartier beslissend zou zijn. En zo geschiedde ook. Zo kon ik in de slotfase genieten van een ererondje en mijn derde titel op rij pakken. En dat voelt goed, ja."

Vrienden op het podium

Met Laurens Sweeck en ook nog Daan Soete (brons) werd Wout geflankeerd door twee vrienden. "Extra plezant. Al van jongs af aan koers ik tegen heen. Laurens is trouwens een echte kampioenschapsrenner. En Daan is ook al jaren mijn 'maatje'. Die bronzen plak is hem meer dan gegund."

Wout finishte als een 'flying bird', een verwijzing naar Red Bull, een nieuwe sponsors die ook zijn helm siert. Vanaf nu kan hij relaxed toeleven naar het WK met respectievelijk nog Otegem, Nommay en Hoogerheide op het menu. 

Feestje in Lille

"Daar wordt Mathieu van der Poel uiteraard mijn grote concurrent. Hij is ook topfavoriet, dus ligt de druk toch iets meer bij hem, denk ik. Maar laat me eerst maar genieten van deze triomf", genoot onze kampioen, die na de plichtplegingen in Koksijde richting Lille reed. "Mijn supporters mogen vanavond een feestje bouwen. Dat wil ik graag mee in gang steken..."

Foto's: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors