Programma:
24-02-2018 Omloop Het Nieuwsblad
03-03-2018 Strade Bianche
04-03-2018 GP Industria & Artigianato
14-03-2018 Nokere Koerse
18-03-2018 GP de Denain
21-03-2018 Driedaagse Brugge - De Panne (1 dag)
25-03-2018 Gent - Wevelgem
28-03-2018 Dwars door Vlaanderen
01-04-2018 Ronde van Vlaanderen
Wout rijdt zich in de kijker in slotrit Binckbank Tour

'Deze week veel geleerd'

  Geplaatst op 13 augustus 2017

De Binckbank Tour zit er op. In de Ardennenetappe koos Wout ervoor om zich te sparen met het oog op vandaag. Dat rendeerde. In Geraardsbergen reed hij zich in de kijker, al resulteerde dat niet in een topresultaat. "Maar ik sluit deze week met een goed gevoel af. Ik heb heel wat opgestoken in mijn eerste WorldTourwedstrijd."

"Die lekke band op vrijdag, op het meest onmogelijke moment, heeft mijn klassementsambities om zeep geholpen", begint Wout de evaluatie van zijn Binckbank Tour. "Daarom besloot ik om mij zaterdag te sparen in functie van vandaag. Ik wilde kost wat kost weten hoe ver ik stond tegen dit deelnemersveld in de Vlaamse Ardennen-etappe."

En dat viel dus goed mee. Op veertig kilometer van de finish in Geraardsbergen trok Wout in de aanval. "Ik had er wel op gerekend wat meer jongens mee te krijden. Ik dacht dat er een aantal wilden anticiperen op die voorlaatste passage over de Muur. Maar Danny van Poppel was eigenlijk mijn enige bondgenoot."

Ook Grega Bole was mee, net als Tony Martin en Ela Viviani, maar die laatste twee waren overblijvers van de vroege vlucht. Bij de voorlaatste passage van de Muur werd het vijftal dan ook gegrepen door een elitegroepje met zowat alle favorieten, waarin het nooit was stilgevallen.

"Zo overleefde ik wel die passage over de Muur, maar ik had ondertussen natuurlijk wel wat kruit verschoten. Achteraf gezien had ik misschien beter niet aangevallen en wat meer vertrouwen gehad in mijn explosiviteit om de beteren te proberen volgen. Zeker omdat achteraf toch weer een grote groep samen kwam. Maar dat is praat na de vaak. Ik merkte wél dat quasi iedereen gokt op die ene inspanning. Alleen de echte wereldtoppers als Sagan en Van Avermaet hebben meerdere cartouches, hé."

'Ik blik positief terug'

In functie van de eindsprint op de Vesten, kampte Wout wel met een minder goede positionering. "Waardoor ik van veel te ver aan de sprint begon en op plaats 23 strandde. Daar had wel wat meer ingezeten." 

Uiteindelijk blikt Wout vooral met een goed gevoel terug op zijn week. "Door de omstandigheden heb ik geen resultaten behaald. Zonder die lekke band had ik wel vol voor die toptiennotering in het klassement willen gaan. Maar laat het ons positief bekijken: het was een zeer leerrijke en plezante week. En dit was toch een week op het allerhoogste niveau en op een parcours dat gelijkenissen vertoont met het klassieke voorjaar. Die ervaring neem ik in elk geval mee richting de lente van 2018."

Volgende zondag staat de GP Scherens op het menu, gevolgd door de Schaal Sels. Daarna verlegt Wout de focus naar het veldritseizoen. 

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors