Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
5de plaats na alweer een slechte start

'Diegem niet mijn grote liefde'

  Geplaatst op 31 december 2018

Na zijn knappe zege in Bredene moest Wout het gisteren stellen met een vijfde plaats in Diegem. Onder het kunstlicht in de Brusselse randgemeent kende onze wereldkampioen alweer een slechte start. Na drie kwartier achtervolgen deed hij nog mee voor het podium, maar uiteindelijk toonde Toon Aerts en Lars van der Haar iets sterker. De zege ging naar Mathieu van der Poel, voor Michael Vanthourenhout

Wout stond gemotiveerd aan de start in Diegem. Helaas werd zijn ambitie om te duelleren met Mathieu van der Poel snel de kop ingedrukt.

"Ik schoot bij de start uit mijn klikpedaal en verloor ontzettend veel terrein", aldus Wout achteraf. "Frustrerend, ja. Ik ga zeker alles eens checken, want het is de eerste keer niet dat ik dit aan de hand heb."

Niettemin volgde een verdienstelijke wedstrijd van de wereldkampioen. Vanuit de achtergrond knokte hij zich een half uur lang terug tot in de eerste achtervolgende groep op Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout. Die twee vogels waren toen al een eind gevlogen. 

Geen grote liefde
Wout probeerde nog zijn stempel te drukken in de strijd voor de derde podiumplaats, maar het Telenet-Fidea duo Van der Haar - Aerts kraakte niet. In de slotfase was het Aerts die na een sterke passage over de balken alsnog het verschil maakte. "Toen heb ik het wat laten lopen", gaf Wout achteraf toe. "Ik heb in de laatste kilometers niet meer aangedrongen. Ach, het is nog nooit grote liefde geweest tussen Diegem en mij. Ook nu vertrek ik hier weer niet met een goed gevoel", klonk het ontgoocheld.

Volgende zondag volgt nog een UCI-wedstrijd in het Franse La Mézière - in de buurt van Bretagne. Daarna staat het Belgisch kampioenschap in Kruibeke op de agenda. "Maar eerst toch even het gashendel lossen met oudejaar", besluit Wout. Bij deze wens ik ook aan al mijn fans een fantastisch 2019! 

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors