Programma:
24-11-2018 Wachtebeke - losse cross
25-11-2018 Koksijde - WB
15-12-2018 Antwerpen - DVV
16-12-2018 Zonhoven - Superprestige
23-12-2018 Namen - WB
26-12-2018 Zolder - WB
28-12-2018 Loenhout - DVV
29-12-2018 Bredene - BRICO
30-12-2018 Diegem - Superprestige
Podiumplaats in Koppenbergcross

'Dit geeft vertrouwen richting EK'

  Geplaatst op 02 november 2018

Winst voor Toon Aerts in de Koppenbergcross, de openingsmanche van de DVV Verzekeringen Trofee. Wout werd derde na een bloedstollende finale. "Ik voelde me goed, maar merkte in de finale ook dat Toon een tandje groter kon trappen. Deze prestatie geeft me wel vertrouwen voor het EK van zondag in Rosmalen."

Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Wout van Aert kleurden de wedstrijd op de Koppenberg. Geen Mathieu van der Poel voorin. Wouts grootste challenger kende op de Bult van Melden een complete offday.

Voorin was het vooral Wout die in de eerste koershelft het tempo hoog hield. Onze wereldkampioen probeerde ook een paar keer te prikken, maar Aerts en Vanthourenhout gaven amper een krimp.

De drie leiders trokken samen de finale in. In de voorlaatste ronde dropte Aerts een bommetje op de klim, waardoor het toch scheurde. Vanthourenhout loste de rol, ook Wout moest een paar lengtes laten. Maar terugkomen zat er in de laatste ronde niet meer in voor Wout. Integendeel, het was de tengere West-Vlaming die er wel nog in slaagde naar Aerts te rijden. Wout van Aert volgde op een handvol seconden, vocht voor wat hij waard was, maar kreeg het kleine kloofje niet meer gedicht. Aerts haalde het finaal toch van Vanthourenhout.

Vertrouwen

"Ik geloofde vandaag in winst", was Wout na afloop eerlijk. "Ik had ook best een goed gevoel. Toch voelde ik dat Toon Aerts op de kasseien een tandje groter kon rijden. Uiteindelijk is hij ook de verdiende winnaar."

Toch een opsteker voor Wout na een paar moeilijke weken. "Niet vergeten dat ik met voorsprong de zwaarste renner was in de kopgroep. Door mijn werk richting het wegseizoen ben ik bijna tien kilogram zwaarder dan wanneer ik hier een paar jaar geleden voor het eerst kon winnen. Niet onlogisch dat ik het onderspit delf. Maar ik ben tevreden. Dit geeft vertrouwen richting de wat vlakkere omlopen, zoals het EK in Rosmalen."

Foto: ©cyclephotos.co.uk

Fantastische bedrijven

Sponsors