Programma:
20-01-2019 Pontchâteau - WB
27-01-2019 Hoogerheide - WB
03-02-2019 Bogense - wereldkampioenschap
06-02-2019 Maldegem - BRICO
Wout rijdt met toppers over de Muur in Omloop

'Dit had ik niet verwacht'

  Geplaatst op 25 februari 2018

Knappe Omloop Het Nieuwsblad van Wout van Aert. Onze veldritwereldkampioen maakte in volle finale deel uit van een selectieve kopgroep met daarin de favorieten. Michael Valgren werd uiteindelijk winnaar, terwijl de overblijvers van de kopgroep in het zicht van de finish nog werden teruggepakt door een achtervolgende groep. Wout finishte 32ste.

Een kopgroep met daarbij ploegmaat Dries De Bondt zorgde ervoor dat de Omloop lange tijd goed op slot zat. Een paar schuchtere pogingen van Philippe Gilbert, Tiesj Benoot en anderen niet te na gesproken.

Pas op de Muur van Geraardsbergen, de voorlaatste helling van de dag, ontplofte de koers helemaal, wat resulteerde in een kopgroep van twaalf: Sep Vanmarcke en Zdenek Stybar, de beteren op de Muur, kregen nog voor de Bosberg het gezelschap van onder meer Oliver Naesen, Sonny Colbrelli, Daniel Oss, Valgren Andersen, Matteo Trentin, Greg Van Avermaet, Alexey Lutsenko en... jawel, 'de Wout'. Minpuntje: het elitegroepje telde maar liefst drie Astana's.

Lekke band

En de aanwezigheid van dat trio zou uiteindelijk ook beslissen over winst en verlies. Wout toonde zich fris, gretig, alert. Tot  Valgren Andersen tussen kilometer drie en twee een kloof sloeg. In de kopgroep keek iedereen naar elkaar en de Deen was gaan vliegen. Meer nog, het stokte zo erg in de achtervolging dat in de laatste honderden meters ook nog een eerste achtervolgend pelotonnetje terugkeerd. Wout sprintte op de Hallestraat niet meer mee en bolde als 32ste over de streep. 

"Door een lekke band bij de derde passage op de Haaghoek was ik een tijdje op achtervolgen aangewezen", begon Wout zijn verhaal. "Maar de ploegmaats leverden goed werk, waardoor ik vlot kon terugkeren. Maar door die geleverde inspanningen heb ik het op de Berendries, Valkenberg en Ten Bosse wel rustig aan gedaan."

Op de Muur reed Wout dan vlot naar voor om zich in het gezelschap van de andere toppers mee naar boven te hijsen. "Vlot is het woord niet", lacht hij. "Het deed wel degelijk pijn. Maar ik was wel verrast met wié ik naar boven reed, ja."

"Gebrek aan ervaring"

In de finale bleef de Lillenaar attent, tot Valgren Anders het hazenpad koos. "Een gebrek aan ervaring", zuchtte Wout. "Achteraf gezien was ik misschien ook iets té snel tevreden met de positie waarin ik zat. Ik had immers nooit gedacht dat ik in volle finale deel zou uitmaken van de kopgroep die voor de winning streed."

Volgende wedstrijd van Wout is de Strade Bianche, volgende zaterdag. "We gaan niet te voortvarend zijn. Ook dat is weer nieuw voor mij en er staan nog een paar andere kleppers aan de start. Bovendien zijn de hellingen er een stuk langer. We zien wel waar we uitkomen. Weet je, misschien moeten we binnen een aantal weken concluderen dat de Omloop wel mijn beste wedstrijd van het voorjaar was."

Foto: ©Kramon

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors