Programma:
24-02-2018 Omloop Het Nieuwsblad
03-03-2018 Strade Bianche
04-03-2018 GP Industria & Artigianato
14-03-2018 Nokere Koerse
18-03-2018 GP de Denain
21-03-2018 Driedaagse Brugge - De Panne (1 dag)
25-03-2018 Gent - Wevelgem
28-03-2018 Dwars door Vlaanderen
01-04-2018 Ronde van Vlaanderen
7de plaats in Waterloo na pech in beginfase

'Dit was al stukken beter'

  Geplaatst op 26 september 2017

Zo ontgoocheld Wout was na zijn 14de plaats in Iowa, zo tevreden klonk hij na zijn 7de plek in Waterloo, waar de tweede manche van de Wereldbeker werd verreden. "Tevreden is misschien niet het juiste woord. Noem het eerder gerustgesteld."

Wout vertrok voortvarend, daar in de schaduw (nu ja, het was 35 graden in Waterloo) van de Trek-gebouwen. "Ik dook in de top vijf het veld in. Met een goed gevoel. Tot Lars van der Haar voor mij ten val kwam."

Ook de wereldkampioen werd tot stilstand gedwongen en verloor tijd. "Erger nog, door de aanrijding bleek mijn vernellingsapparaat en de sluiting van een van mijn schoenen defect. Er zat niets anders op dan een fietswissel. Niet aan te raden, daar op het razendsnelle parcours."

Wout kwam als 22ste opnieuw het veld in, maar knokte zich gaandeweg toch weer richting de top tien. "Van harte ging dat niet, omdat op het parcours amper stroken waren waarop je kon voorbijsteken. Eigenijk was er maar één strook waarop je echt gas kon geven."

Opsteker na offday in Iowa

Een uur later finishte hij als zevende, in het zog van Kevin Pauwels en net voor Toon Aerts. "Laat me eerlijk zijn. Die zevende plaats is niet goed. Maar als je weet welke inhaalbeweging ik heb gemaakt op dat parcours, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn over mijn prestatie. Top top was die nog niet. Maar na Iowa is dit wel een opsteker. Een bevestiging dat mijn slechte resultaat daar niet meer dan een offday was. Hier in Waterloo had ik zonder die pech zeker tweede kunnen eindigen. Winnen? Daarvoor was Mathieu te sterk. Met zijn technische vaardigheden had hij sowieso het verschil gemaakt in het bochtenwerk."

Wout is dus in Chicago met een goed gevoel op het vliegtuig huiswaarts gestapt. Wat nu volgt is een weekje van herstel. Zo snel mogelijk de mogelijke jetlag verwerken om er zondag in Gieten -de openingsmanche van de Superprestige- opnieuw vol tegenaan te gaan. 

Foto: ©corcoransphotos

Fantastische bedrijven

Sponsors