Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Derde plaats in Gavere

'Dit was hoogst haalbare'

  Geplaatst op 12 november 2018

Wout verscheen gisteren goed uitgerust aan de start van de Gaverse Superprestigemanche. Toch leverde dat geen zege op. Na een uur moest hij vrede nemen met plaats drie. "Het hoogst haalbare. Zowel Mathieu van der Poel als Toon Aerts waren vandaag sterker."

Een blitzstart van Mathieu van der Poel legde de Superprestigemanche van Gavere vrij snel in een definitieve plooi. Wout hield in de eerste hectometers voor ze bos induiken iets te snel de benen stil en liet zich zo verrassen.

"Zo geraakte ik ingesloten en verzeilde in een groepje, terwijl Mathieu meteen de vrije ruimte had. Ik kwam in het gedrum terecht en besloot daarna mijn eigen tempo te gaan rijden. Maar dat betekende dat ik niet in het spoor van Van der Poel geraakte."

Wout reed wel naar Toon Aerts, die in de beginfase van de wedstrijd wel het wiel van de Europese kampioen te pakken had. "Maar in de stroken bergop was Toon gewoon beter dan mij en ik moest hem laten rijden. Zo waren de verhoudingen snel duidelijk: Van der Poel outstanding als winnaar, Toon de verdiende tweede vandaag. Voor mezelf zat er hier niet meer in dan een derde plaats."

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors