Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Meer dan bevredigende comeback in Elfstedenronde

Door pech genekt in finale

  Geplaatst op 17 juni 2018

Sterke prestatie van Wout na een afwezigheid van meer dan twee maanden in het peloton. In de Elfstedenronde zat er minstens een mooie ereplaats in, maar een lekke band op de laatste kasseistrook van de dag, verhinderde dat. "Toch ben ik niet ontevreden van het gevoel op de fiets. Al merk ik dat nog wat competitieritme te kort kom."

Een vroege vlucht van zeven -met daarbij onder meer Mathieu van der Poel- eindigde op 58 kilometer van de finish, toen een zwaar uitgedund peloton van amper nog dertig renners, de oversteek maakte. Bij de 30 zowat alle toppers, waaronder dus ook Wout van Aert.

"Jammer genoeg had ik geen ploegmaats bij, terwijl de WorldTourteams Lotto-Soudal en Quick.Step nog vier of vijf man aan boord hadden", aldus Wout achteraf. "Dat maakte dat het niet evident koersen was. Zo had ik net een inspanning geleverd, toen een groepje van een negental renners in de aanval trok. Terwijl bijvoorbeeld Mathieu van der Poel wel nog kon meespringen, kon ik dat op dat moment niet meer. Niet onlogisch als je weet dat dit mijn eerste wedstrijd in meer dan twee maanden was. Ik kom nog net dat tikkeltje te kort."

Laatste kasseistrook

Maar Wout kon in de finale dan wel weer rekenen op de ploegmaats. Toen achter het negental -met onder meer Keukeleire, Serry, Van Keirsbulck, Van der Sande en nog enkele kleppers- alles weer samenliep, was dat het sein voor de Veranda's Willems-Crelanmaats om samen met onder meer Cofidis, de achterstand van een minuut alsnog te overbruggen.

"Van dan af mikten we op twee paarden", gaat Wout voort. "Aidis (Kruopis) voor de sprint, ik voor een laatste uitvalspoging op de kasseistrook vijf kilometer van het einde. Ik zat ook voorin en verdapperde, tot ik plots lek achteraan stond. Een domper, natuurlijk. Maar dat is nu eenmaal koers."

BK in Binche

Aandringen had geen zin meer, zodat Wout rustig binnenbolde. Ontgoocheld, maar tezelfdertijd best blij met het goede gevoel. "Zoals gezegd, op de cruciale momenten kwam ik nog wat koersritme te kort. En ik vermoed dat dat ook volgende week op het BK in Binche nog het geval zal zijn. Maar ik piek nu eenmaal later dit najaar -onder meer richting het EK in  Glasgow- waardoor ik keuzes moet maken. We zien wel wat dat geeft in Binche. Het BK blijft een speciale koers, ik laat me door mezelf graag verrassen..." 

Foto: ©Pascal Vande Putte

Fantastische bedrijven

Sponsors