Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Mooie tweede plaats in Zwitserse WB-manche

'Één akkefietje maakt het verschil'

  Geplaatst op 21 oktober 2018

Voor de zevende keer in negen wedstrijden eindigde Wout op plaats twee. Voor de vierde keer achter Mathieu van der Poel. "Al heb ik het hem vandaag een stuk lastiger gemaakt dan vorige week in Gieten. Dat stemt me best tevreden."

Wout startte furieus, deze namiddag rond het openluchtzwembad in Bern. In de razendsnelle Parkcross dook hij als eerste het veld in en zette de rest van het pak meteen onder druk. Daan Soete klampte aan, terwijl Van der Poel het gevaar zag en ook hij snel naar het wiel van onze wereldkampioen snelde.

De drie bleven samen, tot Wout even met kettingproblemen kampte. Een oponthoud van amper vier, vijf seconden. Maar voor Mathieu van der Poel wel het sein om te versnellen en een kloofje te slaan.

"En dan weet je dat het moeilijk wordt", aldus Wout achteraf. "Omdat Mathieu net iets sneller door de bochten gaat dan ik. En omdat er weinig stroken waren waar je echt hard kon gaan."

Een tijdlang bedroeg het verschil zeven seconden, in de tweede koershelft liep dat even op tot vijftien tellen. Meer werd het nooit. Integendeel, naar het einde van de wedstrijd knabbelde Wout er opnieuw wat van af.

"Al heb ik wel een foutje gemaakt rond halfkoers. Toen heb ik misschien iets te berustend gereden. Dat moet ik meenemen naar de volgende wedstrijden. Ik moet Mathieu onder druk blijven zetten, want ik denk dat het verschil vandaag zeer miniem was. In elk geval kleiner dan vorige zondag in Gieten. Daar ben ik wel blij om."

De volgende confrontatie staat volgende zondag in Ruddervoorde op de agenda. Daar wordt de derde manche van de Superprestige afgewerkt. 

Foto: © T-Foto / Wouter Toelen

Fantastische bedrijven

Sponsors