Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Zesde plaats na lekke band in Lokerse Brico Cross

'Een gemiste kans'

  Geplaatst op 13 oktober 2018

Na de tweede plaatsen van de voorbije weken, werd Wout vandaag zesde in de Brico Cross van Lokeren. Een lekke band weerhield hem ervan om mee te doen voor de overwinning Die ging naar Daan Soete. 

De wereldkampioen nam een goede start in Lokeren. Nog in de eerste ronde schoof hij vanuit de eerste gelederen door naar de kop van de koers. Daar maakte toen al geen Mathieu van der Poel deel meer vanuit. Wouts grote rivaal schoof onderuit in een greppel, bezeerde zijn enkel en moest opgeven.

Maar even later bleek dat Dame Fortuna ook onze Lillenaar niet gunstig gezind was. Een lekke voorband sloeg ook Wout uit koers. Na een lange inhaalrace kwam hij nog opzetten, maar een overwinning zat er niet meer in. Daarvoor was Daan Soete al té ver weggereden. 

Finaal besliste hij om in de slotfase niet meer aan te dringen. Hij eindigde in deze eerste editie van de Rapencross op een zesde stek. Behoorlijk ontgoocheld.

"Ontgoocheld"

"Ik had ook een pak krachten verspeeld om terug te moeten komen in het groepje met Sweeck, Aerts, Vermeersch en Van Kessel", vertelt Wout zelf. "Ik kon de kloof met Daan terugbrengen naar een 15-tal seconden, maar dichter geraakte ik niet. Toen ik merkte dat ik ook mijn kompanen niet meer uit het wiel kon rijden, heb ik inderdaad niet meer aangedrongen."

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Dit is een gemiste kans op mijn eerste seizoenszege. Ik hoop snel wat meeval te kennen. Hopelijk morgen al, in de openingsmanche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten."

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors