Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Derde seizoenszege in Bretoense La Mézière

'Een uur hard gewerkt'

  Geplaatst op 07 januari 2019

Wout heeft zondag in het Franse La Mézière zijn derde van het seizoen behaald. De wereldkampioen triomfeerde na een lange solo. De nummers twee en drie, Clément Venturini en Quinten Hermans, eindigden op respectabele afstand.

Knappe zege, zondag in de buurt van Rennes. Van meet af aan duwde Wout het gaspedaal in en het duurde niet lang voor hij een kloofje sloeg op zijn eerste achtervolgers. In het verdere verloop van de wedstrijd werd die voorsprong alleen maar verder uitgediept, om uiteindelijk met een bonus van 1'47" op Clément Venturini en Quinten Hermans binnen te bollen. Goed voor de derde seizoenszege. En meteen ook een leuke opsteker voor Wout richting het Belgisch kampioenschap.

"Ik had vandaag absoluut niet de bedoeling om er een gezondheidswandeling van te maken. Dit was tezelfdertijd een doorgedreven training in functie van het BK in Kruibeke", aldus Wout achteraf. "Een uur hard werk. En ik heb toch wat vertrouwen getankt. Met de conditie zit het wel goed om de komende weken aan te vatten."

In de vier weken die volgen, kan de wereldkampioen nog een of meedere prijzen pakken. "In Kruibeke kan ik mijn vierde opeenvolgende titel behalen. Natuurlijk zal ik mij dubbel plooien om daar in te slagen. De twee daaropvolgende weekends kan ik mits goede prestaties in Ponchâteau en Hoogerheide een gooi doen naar een nieuwe eindzege in de Wereldbeker. En dan is er natuurlijk nog het WK in Bogense. Ik denk dat ik klaar ben voor die belangrijke weken."

Foto: ©Thomas Maheux

Fantastische bedrijven

Sponsors