Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
'Dit was het hoogst haalbare vandaag'

Eerste keer E3 BinckBank, eerste podium in Vlaanderen

  Geplaatst op 29 maart 2019

Bij zijn debuut in de E3 BinckBank Classic finishte Wout vrijdag op het podium. Samen met Gerg Van Avermaet, Zdenek Stybar, Bob Jungels en Alberto Bettiol sprintte hij in de schaduw vna het Harelbeekse Forrestiersstadion voor de overwinning. Styby haalde het, voor Wout en Van Avermaet. "Ik kan mezelf niets verwijten", aldus een tevreden Van Aert achteraf.

Nochtans was het de eerste koershelft wat zoeken en aftasten voor Wout. Het duurde tot op de Taaienberg vooraleer hij zich echt goed in zijn vel voelde. "In de beginfase had ik het vooral moeilijk om me te positioneren. Er werd nerveus gekoerst, alsof het na dertig kilometer al zou ontploffen. Op de Taaienberg, en later vooral op de Paterberg, merkte ik dat de vermoeidheid in het peloton wat toesloeg. Het maakte het voor mij ook iets gemakkelijker koersen."

Op de Paterberg schoof Wout vlot mee met de toppers als Van Avermaet, Sagan, Naesen, Keukeleire, Bettiol, Stybar en nog enkele anderen. "Mooi groepje, maar het draaide niet honderd procent goed rond. En dat was nodig, want Bob Jungels reed nog een eind voor ons uit. Als we nog voor de overwinning wilden rijden, moest er iets gebeuren", deed Wout achteraf zjin verhaal. "Ik was zinnens om op de Tiegemberg (de laatste helling van de dag) iets te proberen, maar Van Avermaet was mij voor. Indrukwekkend hoe Greg daar omhoog reed."

Het resulteerde in een kwartet dat op zoek ging naar Jungels: Van Avermaet, Bettiol, Stybar en Wout. "Met Stybar als ploegmaat van Jungels helaas als 'blok aan het been'. Niets fout mee, natuurlijk. Dat is koers. Maar door de situatie kon Styby de benen sparen en zo een stuk frisser de finale ingaan." En dat was ook wat gebeurde. De vier reden nog naar Jungels, maar in de slotfase was Stybar de meest frisse. Eerst probeerde hij het nog solo - gecounterd door Wout, daarna toonde de Tsjechisch ex-veldritwereldkampioen zich de snelste in de sprint. Wout werd fraai tweede, Van Avermaet maakte het podium vol.

"Ik mag tevreden zijn van mijn prestatie", aldus Wout na de podiumceremonie. "Ik denk niet dat ik vandaag fouten heb gemaakt en op mijn plaats ben geëindigd. Voor mij toch een bevestiging van mijn goede prestaties van de voorbije weken en dat geeft vertrouwen voor wat nog komen moet."

En dat is respectievelijk Gent-Wevelgem, De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Stay tuned!

 

Fantastische bedrijven

Sponsors