Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Ploegmaat Merlier wint slotrit

Eindwinst is een feit

  Geplaatst op 05 augustus 2018

Wout heeft zijn leidersplaats in het klassement van de Ronde van Denemarken vandaag niet meer uit handen gegeven. De slotrit eindigde op een massasprint, gewonnen door ploegmakker Tim Merlier. 

Knappe eindzege van Wout van Aert in de Ronde van Denemarken. De basis daarvan legde hij donderdag al met winst in de tweede rit, gekenmerkt door de zware finale. De daaropvolgende dagen controleerden Wouts ploegmaats de koers.

Zaterdag bevestigde Wout zjin goede vorm met een tweede plaats in de tijdrit, waarmee hij zijn leiderspositie nog verstevigde. In de slotetappe kwam de 'blauwe trui' niet meer in gevaar.

"Ik was naar Denemarken afgezakt om te scoren", vertelde de wereldkampioen veldrijden. "Daar ben ik in geslaagd. Vooral mijn tweede plaats in de tijdrit -zonder veel training in deze discipline- stemde me bijzonder tevreden. Verder wil ik zeker niet nalaten alle ploegmaats te bedanken voor de steun tijdens de voorbije dagen. Extra leuk is dat ook Tim (Merlier) twee ritten kon winnen én zo de groene puntentrui meegraait."

Zelf last Wout nu een paar dagen relatieve rust in om daarna snel af te reizen naar Glasgow, waar hij volgende zondag het EK betwist. "Het wordt nog wat afwachten wat mijn rol wordt in de nationale ploeg. Maar ik ben er in elk geval klaar voor..."

Fantastische bedrijven

Sponsors