Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
'Tegen deze Van der Poel was ik niet opgewassen'

EK-zilver in Rosmalen

  Geplaatst op 04 november 2018

Er stond op het EK in Rosmalen geen maat op titelverdediger Mathieu van der Poel. Wout probeerde in de aanvangsfase de wedstrijd snel open te breken en de Nederlandse topper te verrassen, maar dat liet Van der Poel niet gebeuren. Integendeel, VDP prikte in de derde ronde tegen en sloeg een beslissende kloof. Wout was niet bij machte om iets terug te doen, maar consolideerde met verve zijn tweede plaats. 

Het plannetje van het Belgische team in Rosmalen was duidelijk: met zijn allen zo goed mogelijk voorin starten om zo topfavoriet Mathieu van der Poel meteen op achterstand te zetten. Het plan leek te werken: Wout nam de kopstart, maatje Tim Merlier volgde en liet een gaatje vallen. 'Perfect", aldus Wout. "Op zo een snel rondje neem je best zelf de koers in handen."

Maar Van der Poel besefte snel het gevaar. De Nederlander sprong snel naar het wiel van zijn landgenoot Van der Haar, liet die een half rondje lang de kloof met Van Aert zo klein mogelijk houden en maakte dan zelf de jump tot bij de wereldkampioen.

"Twee ronden à bloc"

Heel even kwam VDP op adem, om dan ongenadig toe te slaan. Op een lange rechte strook demarreerde hij vanuit het wiel van Wout en sloeg bijzonder snel een kloofje. "Straffe stoot", reageerde Wout achteraf. "Ik had zelf twee ronden à bloc gereden en had dan ook geen reactie in huis toen Mathieu versnelde."

Van der Poel trok zijn inspanning door en bouwde zijn voorsprong seconden per seconde uit. Wout bleef zo lang mogelijk druk zetten, maar zijn grote rivaal bleef foutloos en slaagde er met bravoure in om zijn Europese titel te verlengen. 

"Ik blijf gemotiveerd"

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld", vertelde Wout nog. "Ik was naar hier gekomen om te winnen. Als wereldkampioen moet ik die ambitie hebben. En ik had wel vertrouwen in een goede afloop. Maar Mathieu was vandaag gewoon veel te sterk. Daarom kan ik ook leven met die tweede plaats. En ik blijf gemotiveerd om nog beter te worden."

Volgende opdracht is de Superprestigemanche van volgende zondag in Gavere. Ongetwijfeld een nieuwe kans om Van der Poel het vuur aan de schenen te probereren leggen.

Foto: © http://cyclephotos.co.uk

Fantastische bedrijven

Sponsors