Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Veldritseizoen afgesloten met verre ereplaatsen

'En nu focus op de weg'

  Geplaatst op 11 februari 2018

Het veldritseizoen 2017-2018 zit er op voor Wout. In Lille -voor zijn thuispubliek- en Hoogstraten nam hij voor een paar maanden afscheid van de cross. Na de opperstre triomf in Valkenburg, moest onze wereldkampioen in zijn slotweekend vrede nemen met respectievelijk een 8ste en 6de plaats.

Een beetje decompressie na het WK. En een weekje verlof in Spanje, zonder fiets. De combinatie van deze twee zaken zorgden ervoor dat Wout in zijn laatste crossweekend geen potten brak. Logisch...

"Ik moet daar geen tekeningetje bij maken, hé", glimlachte Wout zowel in Lille als in Hoogstraten. "Als je vijf dagen niet op de fiets zit, moet je op zaterdag en zondag geen wonderen verwachten. Zo werkt het hedendaagse veldrijden niet meer."

"Anderzijds. Voor eigen volk had ik in Lille toch graag meegedaan voor het podium. Het ging echter te snel. Mathieu van der Poel was outstanding. Op dit technische parcours had ik geen verhaal tegen de andere toppers. 

Zondag in Hoogstraten leek het in eerste instantie een stuk vlotter te lopen. Op het zware parcours op de site van de veilinghallen, voelde Wout zich een stuk beter in zijn vel. Toen Van der Poel na twintig minuten wedstrijd verdapperde, was hij de enige die een antwoord in huis had.

"Maar ik heb met op dat moment toch wat geforceerd, denk ik. Toen hij een tweede keer versnelde, moest ik naar adem happen. Het brak me in de tweede koershelft zuur op. En vandaag bleek ook dat ik toch wat ervaring mis om met meerdere andere renners te strijden voor de ereplaatsen. Meestal rijd ik in de finale solo, al dan niet voor winst. Maar ik wil me hier ook niet achter wegsteken. Er mag wel eens vermeld worden dat renners als Laurens Sweeck, David van der Poel, Michael Vanthourenhout en co. ook een hoog niveau halen. En zodra Mathieu of ikzelf een tikje minder zijn, doen ze gewoon mee."

Omloop Het Nieuwsblad

Wout (eigenlijk vader Henk) bergt nu de crossfietsen op...  Vanaf nu wordt de focus verlegd naar het wegseizoen. Een geplande, doch bruuske overgang. 

"Ik heb nog twaalf dagen voor de Omloop het Nieuwsblad wordt verreden. Ik kijk er naar uit, zoveel is zeker. De komende week trek ik op stage naar Mallorca om mij zo degelijk mogelijk voor te bereiden. Alleen wil ik bij deze nog eens duidelijk stellen dat ik niet ambieer om een klassieker te winnen. Mijn grootste doel is en blijft om tijdens het voorjaar te weten te komen of ik in er in de toekomst een rol van betekenis te spelen."

Foto: ©Kristof Ramon

 

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors