Programma:
24-02-2018 Omloop Het Nieuwsblad
03-03-2018 Strade Bianche
04-03-2018 GP Industria & Artigianato
14-03-2018 Nokere Koerse
18-03-2018 GP de Denain
21-03-2018 Driedaagse Brugge - De Panne (1 dag)
25-03-2018 Gent - Wevelgem
28-03-2018 Dwars door Vlaanderen
01-04-2018 Ronde van Vlaanderen
Wegseizoen afgesloten met 2de plaats in Schaal Sels

'En nu gaan we crossen'

  Geplaatst op 27 augustus 2017

Wout mikte vandaag vol op de winst in de Schaals Sels. En het zag er in volle finale ook naar uit dat hij dat doel zou realiseren. Maar in de slotkilometer botste hij op een sterke Taco van der Hoorn. 

Een jaar geleden zette Wout een punt achter zijn wegseizoen met winst in de Schaal Sels, een semiklassieker waarin een flinke portie kasseien en offroadwegen op het menu staan. Een kolfje naar de hand van Wout, die daarmee de brug naar het veldritseizoen slaat. 

Ook vandaag zag het er goed uit. Ondanks een lekke band in de beginfase van de koers, nam hij na wat later opnieuw zijn positie in het peloton in. Voor het ingaan van de finale forceerde hij mee de beslissing in een kopgroep van acht. Daarbij ook ploegmaats Tim Merlier en Stijn Devolder, de Nederlander Taco van der Hoorn (Roompot), een trio van Veranclassic (Jules, Spengler en De Winter) en de Noor Amund Grondahl Jansen van LottoNL-Jumbo. 

Pech Devolder 

Eerst viel Devolder weg door materiaalpech, later ook Van der Hoorn. Maar de sterke Nederlander -ook al 2de in Dwars door het Hageland- kwam opnieuw aansluiten. Ook Justin Jules en Ludwig De Winter vielen nog weg.

De vijf overgeblevenen bleven samen tot na de laatste offroadstrook. Net daarna achtte Wout zijn momen om aan te vallen. "Ik wilde het proberen met een uitval. En liep het mis, dan was er nog Tim Merlier om het eventueel af te maken in de sprint."

Wout leek te lukken in zijn opzet, maar misrekende zich in de taaie Van der Hoorn. Die werkte zich los bij de achtervolgers en reed in zijn eentje tot bij onze wereldkampioen. In de laatste vijfhonderd meter speelde hij meteen haasje over.

"Van der Hoorn sterker"

"Ik viel compleet stil", gaf Wout achteraf toe. "Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de sterkste gewonnen heeft. Jammer, maar het zij zo."

"Ook al word ik vandaag tweede, ik sluit mijn wegseizoen af met een zeer goed gevoel en ben klaar voor de winter. Binnen twee weken volgt in Eeklo mijn eerste cross van het seizoen. Ik kijk er naar uit om opnieuw met die regenboogtrui rond te mogen rijden."

Foto: ©Pascal Vande Putte

Fantastische bedrijven

Sponsors