Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Sterke prestatie op eerste EK op de weg

Europees brons in Glasgow

  Geplaatst op 14 augustus 2018

Helemaal tevreden was hij er in eerste instantie niet mee, met dat brons. Omdat er naar eigen zeggen meer in zat. Toch was Wout na afloop niet te beroerd om toe te geven dat zowel Matteo Trentin (goud) als Mathieu van der Poel (zilver) beter waren in de eindsprint. De wereldkampioen trekt nu met ploegmaat Tim Merlier op stage naar Livigno. Binnen een maand start zijn crossseizoen...

De Belgen kleurden het EK en maakten de wedstrijd mee hard. Een bewuste tactiek van het team met Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven en Wout als speerpunten. 

De beslissing viel met nog ongeveer vijftig kilometer voor de boeg, toen een kopgroep van tien zich afzonderde van de rest van het peloton. Daaronder met zowel Wout als Xandro Meurisse twee Belgen. Verder ook nog twee Italianen (met Matteo Trentin) en Mathieu van der Poel... 

In de slotfase werd de groep door een valpartij nog uitgedund tot een vijftal, die in een pittig sprintje zouden uitmaken wie Alexander Kristoff opvolgde als Europees kampioen. Uiteindelijk trok Trentin aan het langste eind, voor Van der Poel en Wout.

Een knappe derde plaats, goed voor een bronzen plak. Al was Wout daar niet bijzonder blij mee. "Ik ben echt wel teleurgesteld”, reageerde hij. “Ik dacht in de finale echt dat ik kon winnen, tot een paar meter voor de finish. Een medaille is wel mooi maar toch vind ik dit een teleurstelling. Eigenlijk heb ik daar niets aan", kwam de winnaarsmentaliteit in Van Aert naar boven.

“Cimolai trok de spurt aan voor Trentin. Ik zat waar ik wilde zitten, in het wiel van Mathieu. Ik dacht dat hij de snelste was. Het was wind- en bergop, dus wachtte ik lang. We geraakten aan zijn versnellingsapparaat en helaas niet verder. Proficiat voor hem, hij was achteraf gezien de sterkste man in de kopgroep. Aanvallen? Ik had niet veel cartouches over. Als ik die verschiet op de laatste helling en ik geraak niet weg, dan heb ik ook niets. Ik had het gevoel dat de spurt de beste optie was. Helaas was er die val in de slotronde waardoor ik Xandro kwijtspeelde. Met hem erbij hadden we tactisch meer kunnen variëren.”

Wout is ondertussen samen met Tim Merlier op stage vertrokken richting Livigno, waar hij de laatste hand legt aan de voorbereiding van zijn winterseizoen. Op de weg staat begin september alleen nog de Schaal Sels op de agenda.

Fantastische bedrijven

Sponsors