Programma:
02-03-2019 Omloop Het Nieuwsblad
09-03-2019 Strade Bianche
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Tweede plaats in Otegem, ondanks korte nacht

'Fatsoenlijke prestatie neergezet'

  Geplaatst op 17 januari 2018

Mathieu van der Poel heeft de Betafence Cyclocross in Otegem gewonnen. Wout werd fraai tweede, ondanks de drukte na zijn derde Belgische titel. "Ik heb al bij al een fatsoenlijke prestatie neergezet."

De omstandigheden in Otegem waren behoorlijk apocalyptisch: een door de zware regenval loodzwaar parcours, met daarbovenop nog eens veel wind en guur winterweer. En dat was ook aan de uitslag te zien: een pak opgaves en al evenveel renners die vroegtijdig gedubbeld werden.

De zege ging naar Mathieu van der Poel. Ook die had een dag eerder de nationale titel behaald, maar kende achteraf amper verplichtingen en had daardoor een normale nachtrust. Iets wat van Wout van Aert niet kan gezegd worden.

Plichtplegingen

"Na het BK had ik de normale plichtplegingen na een cross: dopingcontrole, persconferentie, enzovoort. Maar daarna stond nog een vip-bezoek bij de teamsponsors gepland en ben ik nog mijn supporters in Lille gaan begroeten. Zo was het bijna één uur 's nachts toen ik onder de wol kroop. Maandagvoormiddag stond dan alweer de traditionele 'post-BK persconferentie' op het menu vooraleer ik naar Otegem kon afzakken."

Ondanks de omstandigheden reed onze Belgische- en wereldkampioen dus een meer dan voortreffelijke wedstrijd. "Mathieu was frisser en stak er bovenuit. Met hem concurreren zat er vandaag zeker niet in. Maar zelf had ik toch best een goed gevoel. Het liep hier de voorbije jaren ooit minder vlot."

"Niet ziek worden"

Wout eindigde tweede, voor Toon Aerts, David Van der Poel en Jens Adams. "Toegegeven, in de finale was ik vooral bezig met 'snel binnen zijn'. In zulke weersomstandigheden is het vooral opletten om niet ziek te worden."

Voor het WK in Valkenburg staan nu nog twee wedstrijden op het menu, twee wereldbekermanches: zondag in het Franse Nommay, een week later volgt in Hoogerheide de generale repetitie voor het regenboogstrijd... 

Foto: ©Kramon (archief)

Fantastische bedrijven

Sponsors