Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
13de plaats in Omloop Het Nieuwsblad

'Geen superbenen, wel tevreden'

  Geplaatst op 03 maart 2019

Na een pauze van twee en een halve week hervatte Wout gisteren de competitie. Voor het eerst in het shirt van Jumbo-Visma startte hij in de Omloop Het Nieuwsblad. Na een knappe wedstrijd werd hij in het centrum van Ninove als 13de afgevlagd. "Zonder superbenen. Toch is dit hoopgevend voor de rest van het klassieke voorjaar."

Wout reed tussen Gent en Ninove een bijzonder alerte wedstrijd. Een paar ploegmaats schoven mee in de eerste belangrijke ontsnapping, maar die werd snel tenietgedaan. Het sein voor Wout om zelf op te schuiven in de aanloop naar de Molenberg.

Op die Molenberg maakte Wout indruk, net als Van Avermaet en een paar ploegmaats. "Ik voelde me goed, maar naarmate de wedstrijd vorderde, merkte ik toch dat ik geen superbenen had", vertelde hij achteraf. 

Val Benoot
En dat werd duidelijk op de daaropvolgende hellinkjes, waar Wout weliswaar aanklampte bij de toppers, maar niet meer helemaal voorin te vinden was. Toch schoof hij op 30 kilometer van de finish nog steeds mee met de toppers. "Tot Tiesj Benoot een paar plaatsen voor mij ten val kwam en ik, net als onder meer Yves Lampaert, een beetje werd opgehouden." Zo geraakten zes renners (Van Avermaet, Wellens, Stybar, Teuns, Oss en Lutsenko) voorop. Oss zou nog de rol lossen, maar de vijf anderen mochten strijden voor de overwinning.

Wout hield vlotjes stand in de eerste achtervolgende groep dat nog uit een vijftien renners bestond. Een toptienplaats zat er jammer genoeg net niet in. Onze Lillenaar werd uiteindelijk als 13de afgevlagd. 

Nooit in het defensief
"Ik beschikte niet over mijn allerbeste benen vandaag, maar voor mijn eerste wedstrijd van het seizoen was het zeker ook niet slecht. Vooral het feit dat ik met de betere klassieke renners mee kon, geeft me vertrouwen voor de komende weken", vertelde Wout na afloop.  "Op de Berendries moest ik passen, maar ik kon nog terug aansluiten. De Muur was er wel teveel aan."

Ook hoopgevend, Jumbo-Visma was sterk in de breedte. "We werden nooit in het defensief gedrongen. Jammer van de val van Mike Teunissen wel anders hadden we met zijn drieën (naast Wout maakte ook Danny van Poppel een sterke indruk, red) voorin meegezeten." 

Volgende opdracht: de Strade Bianche, volgende zaterdag. Wout reist donderdag reeds af naar Italië.

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors