Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Wout kan seizoen niet in schoonheid afsluiten

'Hoofdstuk afsluiten en op naar het voorjaar'

  Geplaatst op 07 februari 2019

Wout moest gisteren vrede nemen met een achtste plaats in de Maldegemse Brico Cross. Een slechte start en een gebrek aan kracht na enkele slechte nachten speelde hem parten. "Ik hoop nu vooral dat ik niet ziek word", vertelde hij achteraf.

“Ik voelde me niet honderd procent deze morgen”, begon Wout zijn verhaal na de wedstrijd. “De voorbije nachten sliep ik al niet zoals het hoorde en deze morgen werd ik wakker met een helse koppijn. De sinussen zaten de voorbije twee dagen al vast, vannacht werd het dus nog erger. Tijdens de verkenning van het parcours voelde ik amper kracht in de benen. Maar ik wilde er toch het beste van maken. Ik wilde mijn seizoen in schoonheid afsluiten. Dat is jammer genoeg niet gelukt.”

Op de koop toe schoot Van Aert bij de start uit zijn klikpedaal. “Nog maar eens. Dat was vloeken, ja. En waar ik vooraf voor vreesde, bleek ook tijdens de cross. Ik had niet meer de kracht om terug te komen. Met die achtste plaats kan ik absoluut niet tevreden zijn. Ach, het is wat het is. Het belangrijkste nu is dat ik niet ziek word. Daar heb ik wel wat schrik voor.”

Girona
Wout startte vandaag in een nieuwe, zwarte outfit. Omdat dit zijn laatste cross van het seizoen was en hij op 1 maart renner van Jumbo-Visma wordt, zijn eerste en meteen ook laatste optreden in dat unieke shirt. "Daar staan op die ik dankbaar moet zijn en die ik vandaag iets wilde teruggeven. Dat doe je echter niet met een achtste plaats. Dat valt toch wel tegen, ja.”

Vandaag vertrekt Wout samen met echtgenote Sarah en hondje Lio met de wagen naar Spanje. In Girona wil hij een paar dagen tot rust komen vooraleer maandag met zijn trainingsschema’s richting het voorjaar te beginnen.

Fantastische bedrijven

Sponsors