Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Zilver in Bogense na knappe prestatie

'Ik botste opnieuw op mijn limieten'

  Geplaatst op 04 februari 2019

Geen vierde opeenvolgende wereldtitel voor Wout van Aert. In het Deense Bogense moest hij zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel, die de regenboogtrui overneemt. Wout won wel het duelletje met Toon Aerts in de strijd voor zilver en brons.  'Ik heb er vrede mee," reageerde hij achteraf. "Ik heb vandaag alles gegeven en er het hoogst haalbare uitgehaald."

"Ik heb mijn huid duur verkocht. Maar finaal is Mathieu van der Poel de verdiende wereldkampioen. Ook in Bogense botste ik - zoals al een hele winter - op een bepaalde limiet." De reactie van Wout na afloop van het WK sierde hem. Het WK in Bogense was dan ook een weerspiegeling van de waardeverhoudingen deze winter. Mathieu van der Poel die outstanding was, Wout en Toon Aerts daarachter in een verbeten strijd om de tweede plaats. 

Geloof in titel
"Toch was ik naar Denemarken afgereisd om proberen wereldkampioen te worden", aldus Wout. "Daar geloofde ik in, ja. Anders was ik beter thuis gebleven. Voor alle duidelijkheid, niet om mijn seizoen te redden. Dat lukte sowieso niet meer. Maar het WK is een apart gegeven. Dat is de beste renner op die ene dag. Maar ook in Bogense stak Van der Poel er bovenuit."

Niet dat Wout zich niet weerde. Integendeel. Toen Van der Poel na een kwart wedstrijd een eerste kloof sloeg, was Wout de enige die het gaatje kon dichten. "Ik hoopte dat dat wat twijfel kon zaaien bij hem. Maar hij bleef zijn ding doen en bij een volgende versnelling, na een foutje van mezelf op de schuine kant, moest ik echt passen."

Spannende strijd om het zilver
Het was na een half uur dat Van der Poel dan toch solo ging. Wout plooide zich nog een paar keer dubbel, maar slaagde er niet meer in de achterstand kleiner te maken. Wat restte, was een duel om zilver met Toon Aerts. Een beetje met dank aan een slippertje van de Belgische kampioen op één van de laatste hindernissen, trok Wout in die strijd aan het langste eind. 

"Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald", besloot Wout. "Woensdag volgt nog Maldegem, in een unieke outfit. Maar op het eind van deze Parkcross zit het seizoen er op en vertrek ik op stage naar Girona waar ik mij na een paar dagen verlof zal voorbereiden op het klassieke voorjaar."

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors