Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Zowel tweede in Antwerpen als in Zonhoven

"Ik geef de strijd niet op"

  Geplaatst op 17 december 2018

Zowel in de Scheldecross (DVV Trofee) als in de Superprestigemanche in Zonhoven werd Wout tweede. Telkens achter een ongenaakbare Mathieu van der Poel. En telkens net voor Toon Aerts. "Op dit moment is Van der Poel onklopbaar. Maar ik geef de strijd niet op."

"De tweede plaats was het hoogst haalbare.." Zowel zaterdag na de Scheldecross als zondag in Zonhoven, moest onze wereldkampioen dezelfde conclusie trekken.

Zondag in en rond de Kuil van Zonhoven, miste Wout volledig zijn start. "Ik weet niet wat er scheelt. Was het een gebrek aan agressiviteit? Was het omdat de Scheldecross nog in de benen zat? In elk geval, het duurde meer dan een ronde voor ik onder stoom kwam en naar het groepje kon rijden dat voor de tweede plaats reed. Toen was Van der Poel wel al een eind weg."

Wat volgde was een verbeten duel met Toon Aerts voor de dichtste ereplaats. "Op sommige stukken voelde ik me beter, maar Toon is dit seizoen een lastige klant geworden. Uiteindelijk  kon ik profiteren van kettingproblemen bij Aerts om het verschil te maken. Anders was het wellicht boeiend geweest tot op de streep."

Een dag eerder ging Wout een eind langer mee met Van der Poel, maar toen die na twintig minuten wedstrijd zijn wil oplegde, moest ook onze wereldkampioen passen. 

"Ik zou ook liever meer weerwerk bieden, maar hij steekt er op dit moment nog steeds bovenuit. Je ziet wat je ziet. Maar niets duurt eeuwig. Dus nee, ik geef de strijd niet op", besloot Wout met een glimlach.

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors