Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Zowel tweede in Meulebeke als in Ronse

'Ik mis nog wat frisheid'

  Geplaatst op 07 oktober 2018

Na tweedeplaatsen in respectievelijk Geraardsbergen, Waterloo en Iowa, werd Wout ook het voorbije weekend twee keer tweede. Telkens was Mathieu van der Poel net dat tikkeltje beter. "Ik mis de frisheid om in de finale mee te kunnen doen voor winst."

Zaterdag in Meulebeke slaagde Mathieu van der Poel er net voor half koers in een kloofje te slaan. Wout, voor het eerst in zijn Cibel-Cebon outfit, kon het gaatje een eerste keer dichten, maar op een nieuwe versnelling had Wout geen antwoord meer.

Toch bleef onze wereldkampioen, met Quinten Hermans en Eli Iserbyt tot diep in de finale in het spoor, druk zetten op Van der Poel. Dat leverde hem nog wat tijdswinst op, maar uiteindeijk kwam Wout niet meer dichter dan acht, negen seconden.

In Ronse was het Wout van Aert zelf die de eerste koershelf in handen nam. Tot twee keer toe moest Mathieu een kloof dichten, maar toen na 45 minuten Van der Poel zelf prikte, moest Wout zelf passen. 

"Ik heb in de eerste koershelft te veel energie gestoken om de koers in handen te nemen. Dat heb ik in de finale bekocht. Ik voelde me trouwens ook niet super fris. De perikelen van de voorbije weken hebben veel energie gekost. Wetende dat ik in de gegeven omstandigheden het verschil met Van der Poel zo klein kan houden, geeft me wel vertrouwen voor de komende weken."

Volgend weekend start Wout op zaterdag in de Brico Cross van Lokeren, zondag staat in het Nederlandse Gieten de openingsmanche van de Superprestige op de agenda.

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors