Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Nieuwe tweede plaats in Ruddervoorde

'Ik was absoluut niet goed genoeg'

  Geplaatst op 29 oktober 2018

Mathieu van der Poel was gisteren met voorsprong de best in de Superprestigemanche van Ruddervoorde. Al in de eerste ronde sloeg de Europese kampioen een kloof. "Ik was gewoon niet goed genoeg om te reageren", reageerde Wout, die net terug was van een stage op Mallorca.

In Ruddervoorde sloeg Van der Poel al in de eerste ronde een kloof. Wout reageerde niet. “Voor de start had ik al een slecht gevoel. Ik was niet weinig blij dat Quinten Hermans in de openingsfase het vrij rustig aan deed. Dat geeft me misschien de kans om in de wedstrijd te komen, dacht ik. Niet dus. Toen Mathieu naar de leiding reed, heb ik nooit het idee gehad om hem te proberen volgen. Ik kon gewoon niet anders dan stilletjes blijven zitten.”

De wereldkampioen wist toen al dat hij voor de tweede plaats reed. “Mathieu voelde zich goed. Ik niet. Dan is er niets aan te doen. Dat hebben we de voorbije weken al meermaals gezien.”

"Ik was de eerste koershelft ook niet goed genoeg om de rest van de concurrentie pijn te doen. Ik heb me bewust een tijdlang niet gemoeid in de achtervolging. Pas halverwege de wedstrijd heb ik een eerste poging gedaan, maar door een foutje werd ik snel teruggepakt. Van dan af focuste ik op de echte finale. Toen lukte het wel, omdat bij de rest ook stilaan de vermoeidheid optrad en het wat gemakkelijker koersen werd.”

“Ik vermoed wel dat ik de volgende wedstrijden beter voor de dag zal komen", wilde Wout nog kwijt.  "De Koppenbergcross en het EK zijn twee grote doelen. Ik reken nu op de zogenaamde supercompensatie na die trainingsweek op Mallorca. Anderzijds had ik vandaag toch wel gehoopt om beter voor de dag te komen."

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors