Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Valpartij en lekke band slaan Wout uit koers in Dwars door Vlaanderen

'Kansen niet kunnen verdedigen'

  Geplaatst op 29 maart 2018

Pech voor Wout in een doorregende Dwars door Vlaanderen, een klassieker waar hij nochtans zijn zinnen had op gezet. Maar een valpartij en een lekke band net na zijn terugkeer vooring sloegen hem helemaal uit koers. "Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Gelukkig houd ik er niets aan over. Snel de knop omdraaien, nu." Zondag staat Wout voor het eerst aan de start an de Ronde van Vlaanderen.

Dwars door Vlaanderen was Wouts zevende wedstrijd van negen, dit voorjaar. Toch wel eentje waar hij zijn zinnen had opgezet. "Eigenlijk had ik Dwars door Vlaanderen al heel lang aangestipt. 'Maar' 180 kilometer, namelijk. De kortere afstand kon in mijn voordeel spelen."

Maar dame Fortuna stond niet aan zijn zijde, daar in de Vlaamse Ardennen.  Op 68 kilometer van de finish -tussen de Kluis- en de Knokteberg in- botste onze kopman van Veranda's Willems op een mobiele seingever ter hoogte van een verkeersremmer, maakte een salto om uiteindelijk in een akker terecht te komen...

Verkeersremmer

"Vijfhonderd meter eerder passeerden we een identieke verkeersremmer", legde Wout achteraf uit. "Toen kozen een een aantal renners ervoor om op het fietspad te blijven en zo een pak plaatsen te winnen. Ik wou hetzelfde doen en achter de mobiele seingever door rijden, om me op die manier goed te positioneren richting de belangrijke Côte de Trieu. Maar die man schrok en zette een stap achteruit, waardoor ik er pardoes opknalde."

Wout kroop snel recht, vergewiste zich even van de situatie van de seingever (die bleek gelukkig oké) en -met de hulp van ploegmaat De Bie opnieuw- reed hij terug naar de hoofdmacht. Wat aardig lukte. Maar wat verder liep het opnieuw fout. Over en out deze keer.

Lekke band

"Terug vooraan, zag nog jongens van BMC en Trek op kop rijden, dus ik was nog niet uit koers geslagen. Tot ik aan de voet van de Kortekeer ook nog eens lek reed en ik helemaal in verloren positie verzeilde. Top dat Huub Duyn er nog was om een wiel af te staan, maar dat hielp me helaas niet meer vooruit. Ik schoof nog op, maar kwam in een grote groep terecht waar het aan motivatie ontbrak om de scheve situatie nog recht te zetten. Alleen heb je daar ook geen verhaal tegen. Dus heb ik maar besloten om rustig binnen te bollen."

Kine

De lichamelijke schade viel gelukkig mee. "Ik ben last van een pijnlijke rug. Maar een bezoekje aan de kine moet dat normaal vlot verhelpen. En dan zijn we klaar voor de laatste twee opdrachten van mijn 'kennismakingsvoorjaar': de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Zonder druk, maar mét ambitie..."

Foto's: Glenn Coessens

Fantastische bedrijven

Sponsors