Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Wout maakt zich op voor Ronde van Denemarken

'Meedoen om te winnen'

  Geplaatst op 30 juli 2018

In de Ronde van Oostenrijk was het voor Wout nog zaak om het nodige koersritme op te doen. Dan komt hij deze week met een andere ingesteldheid aan de start in de Ronde van Denemarken. "Het is tijd om te scoren", steekt hij zijn ambities niet onder tafel.

Woensdag begint in Aalborg de Ronde van Denemarken met een rit in lijn van 218 kilometer. Wout start met ambitie in deze vijfdaagse in Scandinavië. 

"Ik wil niet rond de pot draaien. In de Ronde van Oostenrijk heb ik het relatief rustig aan gedaan, maar in deze augustusmaand wil ik 'prijs rijden'. Zowel in de Ronde van Denemarken (de Postnord Danmark Rundt) als op het EK in Glasgow, een week later."

TT van 19 km

Onze wereldkampioen veldrijden verwacht dat het zwaartepunt op zaterdag ligt, met een tijdrit over 19 kilometer in Nykøbing Falster. "Ook daarin wil ik goed voor de dag komen. Ik vermoed dat de tijdrit wel eens belangrijk zou kunnen zijn met het oog op een goed eindklassement", klinkt het.

Wout kan in Denemarken rekenen op de steun van vijf ploegmaats: Sean De Bie, Elias Van Breussegem, Stijn Steels, Senne Leysen en Tim Merlier. 

Foto: ©Elisa Haumesser

Fantastische bedrijven

Sponsors