Programma:
15-12-2018 Antwerpen - DVV
16-12-2018 Zonhoven - Superprestige
23-12-2018 Namen - WB
26-12-2018 Zolder - WB
28-12-2018 Loenhout - DVV
29-12-2018 Bredene - BRICO
30-12-2018 Diegem - Superprestige
06-01-2019 La Mézière - losse cross
13-01-2019 Kruibeke - Belgisch kampioenschap
Winst in Zeven, tweede plaats in Hamme

'Met goed gevoel richting Spanje'

  Geplaatst op 27 november 2017

Wout heeft een topweekend achter de rug. Zowel zaterdag in de wereldbekermanche in het Duitse Zeven als zondag tijdens de derde wedstrijd voor de DVV Verzekeringen Trofee, reed hij met een goed gevoel rond. Dat resulteerde respectievelijk in een overwinning én een tweede plaats. "Het is de voorbije maanden anders geweest."

Vooral in Zeven maakte de wereldkampioen indruk. In de blubber daar in Nedersaksen voelde Wout zich als een vis in het water, bij momenten zelfs letterlijk. Al in de openingsfase nam hij het heft in handen en zette hij de concurrentie onder druk. Daarbij een handje geholpen door een met kettingproblemen kampende Van der Poel.

"Plots zag ik dat Mathieu langs de kant stond met een kapotte derailleur. Dus duwde ik uiteraard nog iets harder op de pedalen", vertelt Wout. "Dat resulteerde al snel in een mooie bonus."

Opvallend: in vergelijking met de voorbije weken, reed onze Lillenaar met verbazend gemak weg van een eerste achtervolgend groepje met daarbij Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel en Kevin Pauwels. Ook Van der Poel, die na zijn pech lange tijd poogde om de achterstand te verkleinen, kwam geen stap dichter.

"Ik voelde me echt goed, ja. Dat Mathieu niet dichter kwam, deed deugd." Drie kwart minuut, bleek uiteindelijk het verschil. Waarbij ook de Europese kampioen toegaf dat hij zijn concurrent wel heel makkelijk vond rijden. Goed voor Wouts vierde seizoenszege, meteen ook de meest overtuigende. Extraatje: in de stand om de Wereldbeker verstevigt Wout zijn tweede plaats. De achterstand op Van der Poel blijft groot, uiteraard dankzij Wouts minder presteren in de VS in september.

Tweede stek in Hamme

Ook zondag in Hamme deed Wout het meer dan voortreffelijk. Al moest hij daar opnieuw de zege aan Mathieu van der Poel laten. Die voelde zich dan weer goed in zijn sas op de technische omloop daar in de Flandriencross. 

Bij een versnelling van VDP moest Wout daar op zijn beurt even passen. "Ik kon niet anders dan me te laten terugzakken in een eerste achtervolgend groepje. Pas halverwege de wedsdtrijd kwam ik terug in mijn ritme en kon ik Mathieu toch nog even onder druk zetten."

Opnieuw reed hij snel weg van de rest, maar Van der Poel nog bijbenen, zat er niet meer in. "Toch ervaar ik deze manche van de DVV Trofee als een positief feit. Ik werd makkelijk tweede en ik heb het gevoel dat ik weer de juiste frisheid heb om te crossen. Ik voel me ook fitter en de benen doen meer wat ik wil in vergelijking met een aantal weken geleden."

Calpe

Zo sluit Wout zijn vierluik Gavere-Bogense-Zeven-Hamme met een goed gevoel af. Het leverde hem twee zeges en twee tweede plaatsen op. Donderdag vliegt Wout naar Calpe waar hij een tweeweekse stage inlast. "Een periode om hard te werken. Om de basis te leggen waar ik mee verder kan richting de eindejaaarsperiode."

Wout laat zich in Calpe vergezellen door Amerikaans kampioen Stephen Hyde. "We zijn ondertussen bevriend geworden, maar het kwam er nog niet van om samen te trainen. Bij deze doen we dat op Spaanse wegen. Ik blijf nu even uit competitie en hervat met opgeladen batterijen tijdens het weekend van Antwerpen en Namen."

Foto: ©Kramon

 

 

 

 

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors