Programma:
02-03-2019 Omloop Het Nieuwsblad
09-03-2019 Strade Bianche
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Tweede plaats in Franse Wereldbeker

'Moest passen toen Mathieu versnelde'

  Geplaatst op 23 januari 2018

Weinig nieuws onder de zon in Nommay. Mathieu van der Poel was outstanding, Wout was op zijn beurt een klasse te sterk voor de rest. "Het is wat het is", reageerde die. "Toen Mathieu versnelde, moest ik passen. Maar trek hier geen conclusies uit richting WK"

Toon Aerts, Tim Merlier, Mathieu van der Poel en Wout namen de beste start, daar in de Doubs. Al snel kwamen ook Laurens Sweeck en Michael Boros aansluiten. 

Toen Van der Poel zijn mecanicien niet vond in de materiaalpost en een aantal plaatsen verloor, nam Wout gezwind over en sloeg een klein kloofje. Van der Poel liet echter niet begaan, waarna de twee protagonisten van het hedendaagse veldrijden meteen een eind voor de rest uitreden. 

Een half uur gelijke tred

Een klein halfuurtje hielden ze gelijke tred. Tot Van der Poel iets snediger en flitsender een hellinkje opknalde, als een kamikaze door de daaropvolgende bochten snelde en zo de wereldkampioen op tien seconden zetten. 

"Ik moest passen", vertelde Wout na afloop eerlijk. "Een volle ronde lang probeerde ik nog druk te zetten in de hoop Mathieu's bonus nog te verkleinen, maar toen brak het. In een mum van tijd liep mijn achterstand op tot twintig seconden en vervolgens een halve minuut."

De tweede wedstrijdhelft was het voor allebei consolideren. Van der Poel zijn voorsprong, Wout zijn tweede plaats. De nummers drie en vier (Toon Aerts en Tim Merlier) kwam absoluut niet meer in de buurt.

"WK blijft wedstrijd van één uur"

Wout van Aert kon leven met zijn tweede plaats. "In de openingsfase had ik een bijzonder goed gevoel, maar je wint de koers niet in de eerste ronde, natuurlijk. Nu, dit is niet nieuw. En dit verandert ook niets aan de situatie richting het WK. Een mentale tik? Hier ben ik wel tegen bestand, hoor. Dat WK blijft een wedstrijd van één uur waarin alles kan gebeuren. Ik blijf daar zeer gefocust naar toeleven."

Zondag staat in Hoogerheide de slotmanche van de Wereldbeker op het menu. Zonder tegenslag zal Wout tweede eindigen in dat klassement. Nog een week later volgt het WK in Valkenburg, waarvoor ook Wouts ploegmaat Tim Merlier geselecteerd is. "Uiteraard", vertelt Van Aert. "Tim hoefde voor mij niets meer te bewijzen in Nommay. Dat hij hier vierde wordt, is gewoon een extra geruststelling dat hij in orde is."

Foto (archief): ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors