Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
'Hier had ik vooraf voor willen tekenen'

Negende in Ronde van Vlaanderen

  Geplaatst op 01 april 2018

En Wout van Aert boerde voort. Na eerdere toptienplaatsen in de Strade Bianche en Gent-Wevelgem, zette hij ook in zijn allereerste Ronde van Vlaanderen een straffe prestatie neer. Hij eindigde in Oudenaarde als 9de, in een groepje met andere toppers als Sagan, Van Avermaet, Benoot en Vanmarcke. 

Wout hield zich in de eerste koershelft gedeisd in het peloton, goed omringd door zjin ploegmaats. Ook bij een dubbele fietswissel, eerst op de Paddestraat en later in de aanloop naar de eerste passage van de Oude Kwaremont, werd hij geruggensteund door een aantal blauwhemden. 

Toen de wedstrijd openbrak, schoof onze Lillenaar naar voor en nestelde zich op elke beklimming tussen de toppers. Ook toen latere winnaar Niki Terpstra -op de Kruisberg- demarreerde, zat Wout in de buurt. "Ik twijfelde om mee te springen", zou hij achteraf vertellen. "Maar het was nog ver, dus durfde ik niet echt. Ik kan ook niet zeggen dat ik die inspanning zou volgehouden hebben, als je ziet hoe Nibali (die Terpstra vergezelde, red) wat later terugwaaide... Maar die twijfel, dat is vooral een gebrek aan ervaring, natuurlijk."

Strijd voor plaats drie

Terpstra reed vervolgens in zijn eentje naar een kopgroep van drie, liet dat trio tijdens de tweede passage van de Oude Kwaremont ook ter plaatse en reed solo naar de finish in Oudenaarde. De sterke Deen Pedersen -ook amper 22- bleef nog uit de greep van de toppers en eindigde tweede. Wout duelleerde tot diep in de finale mee voor de derde podiumplaats.

"Maar ook in die strijd miste ik wat ervaring. Ik was eigenlijk aan het focussen op de sprint, toen Gilbert en Valgren Andersen wegreden. In principe mag je die nooit meer laten rijden in de slotfase. Ik reageerde nog met Vanmarcke, maar we werden teruggepakt." De twee bleven net uit de greep. Wout sprintte vervolgens naar een negende plaats. In het zog van Van Avermaet, Sagan, Stuyven en Benoot, net voor Stybar, Naesen en Vanmarcke.

"Uiteraard ben ik tevreden. Na de voorbije weken is dit ook niet meer de grootste verrassing. Stiekem droomde ik wel van een toptienplaats, hoor. Maar wat het volgende zondag in Parijs-Roubaix ook wordt, mijn voorjaar kan sowieso niet meer stuk."

Eerst nog de stenen van Roubaix, daarna naar de VS

Nog één keer knallen dus, zondag tussen Compiègne en Roubaix. "Wat ik in de Ronde van Vlaanderen kan, moet me misschien ook wel lukken op de stenen van Parijs-Roubaix", blikt Wout al even vooruit. "Alhoewel, ik wil geen zotte uitspraken doen, want dit is voor mij ook weer nieuw, natuurlijk. We zien wel wat het wordt. Woensdag gaan we met de ploeg trouwens nog een keer verkennen."

En na zondag zit het voorjaar er op en gaat de riem er even af. "Ik vertrek met Sarah voor een drieweekse roadtrip in Amerika. Stoom aflaten. Dat heb ik ondertussen wel verdiend, denk ik."

Foto: ©Kramon.be

 

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors