Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Winst in Bredene, tweedeplaatsen in Loenhout en Diegem

'Niet elke dag superbenen'

  Geplaatst op 31 december 2017

Wout heeft 2017 afgesloten met opnieuw drie mooie resultaten. Tweede in Loenhout, winst in Bredene en opnieuw een tweede plaats in Diegem. Telkens net na of net voor Mathieu van der Poel. Daarmee mag de wereldkampioen met een goed gevoel eindejaar vieren. Morgen maandag staat in Baal de laatste wedstrijd van een drukke reeks op het menu. Daarna vertrekt hij op stage naar het Griekse Loutraki. 

Zowel in donderdag in Loenhout als gisteren in Diegem stond geen maat op Mathieu van der Poel. Wout van Aert heeft geen moeite om dat toe te geven. 

"In Loenhout liet ik me heel even te ver uitzakken. Van der Poel zag het en profiteerde optimaal door net dan zijn versnelling te plaatsen. Dan weet je dat het moeilijk wordt om hem nog terug te halen. Zeker als hij top is. En dat was hij vandaag. Hij is absoluut de verdiende winnaar." 

Ook in Diegem gisteren moest Wout met lede ogen aanzien dat Van der Poel beter was. Ondanks een matige start en een foutje in de openingsronde. "Ik probeerde meteen om een kloof te slaan, maar Van der Poel was immens sterk en kwam terug. Rond halfkoers deed hij wat hij dit seizoen al vaker deed: een halve ronde serieus het tempo opdrijven en zon het verschil maken. Vooral op de Regimentsberg had ik onvoldoende snelheid in de benen. Hij zette me onderaan al onder druk en bergop zag je het verchil zo groeien. En toegegeven, in de finale voelde ik ook de naweeën van een zware week."

WINST IN BREDENE

Dan liep het vrijdag in Bredene een stuk beter. Wout nam en er de beste start, Mathieu kwam snel aansluiten, maar de Nederlander had die dag op zijn beurt niet het beste gevoel. Zo bleek de wereldkampioen er met voorsprong de beste en soleerde naar zijn zevende seizoenszege. 

"Goed om weten dat Mathieu ook maar een mens is", lachte Wout achteraf in de kille en miezerige Grasduinen. "Maar deze doet uiteraard deugd, ook al is het geen klassementscross. In deze drukke eindejaarsperiode heb je niet elke dag superbenen, maar in Bredene had ik die echt wel."

BALENBERG

Morgen staat in Baal de GP Sven Nys op het menu. Deze zevende manche van de DVV Trofee lijkt wat het parcours betreft een kolfje naar de hand van Wout. "Het parcours daar op de Balenberg past inderdaad perfect bij mijn mogelijkheden. En omdat ik daags nadien op stage vertrek, hoef ik me absoluut niet te sparen -al doe ik dat anders ook niet, hoor."

"Maar ik wil echt met een goed gevoel naar Griekenland trekken. Dan zou een overwinning welkom zijn. Ik zal er in elk geval alles aan doen om het Mathieu zo moeilijk mogelijk te maken."

LOUTRAKI

In het Griekse Loutraki zal Wout zich samen met de ploegmaats voorbereiden op het BK en de rest van de belangrijke januarimaand. 

Foto: ©GinoCogghe

Fantastische bedrijven

Sponsors