Programma:
15-12-2018 Antwerpen - DVV
16-12-2018 Zonhoven - Superprestige
23-12-2018 Namen - WB
26-12-2018 Zolder - WB
28-12-2018 Loenhout - DVV
29-12-2018 Bredene - BRICO
30-12-2018 Diegem - Superprestige
06-01-2019 La Mézière - losse cross
13-01-2019 Kruibeke - Belgisch kampioenschap
Derde seizoenszege in Gavere na pech Van der Poel

'Niet opgeven is beloond'

  Geplaatst op 14 november 2017

Wout heeft zondag in Gavere zijn derde seizoenszege behaald, zijn tweede in de Superprestige nadat hij eerder ook in Boom aan het langste eind trok. Toegegeven, zonder pech van Mathieu van der Poel had de zege er niet ingezeten. Maar zoals Wout het perfect verwoordde: "Ik was vandaag niet de sterkste. Maar ik geef nooit op. Ik blijf zo veel mogelijk druk zetten. Die ingesteldheid is vandaag beloond."

De wereldkampioen startte voortvarend, daar in de bossen van het militaire domein. Hij nam de kopstart bij het induiken van de eerste glibberige afdaling. Lefgozer Van der Poel nam gezwind over bij een volgende modderige passage bergaf, maar Wout klampte aan. Na een rondje kwamen ze met zijn tweeën zij aan zij door aan de finish.

Maar bij de volgende afdaling liep het voor Wout 'half' fout. Waar Van der Poel in een rotvaart de duik nam, deed Wout het voorzichtiger, wat hem meteen een handvol seconden kostte.

"En die maakte ik niet meer goed", wond hij er achteraf geen doekjes om. "Het ging op dat moment te hard. Meer zelfs, ik moest even naar adem happen, waardoor ook Toon Aerts bij en over mij ging."

Voorsprong gehalveerd

Zo reed Wout een tijdlang rond in derde stelling, al verloor hij nooit echt voeling met Aerts. En toen die lek reed en daarbij ook nog eens een schuiver maakte, nam Wout snel opnieuw de tweede positie in, weliswaar op iets meer dan een halve minuut achterstand van Van der Poel, die de zege binnen bereik had.

Tot Van der Poel -bij het ingaan van de slotronde- op zijn beurt lek reed en zijn bonus meer dan gehalveerd zag na de fietswissel. En tot overmaat van ramp voor de Europese kampioen kampte hij een paar honderden meter verder ook nog eens met een kapot versnellingsapparaat.

"Ik zag Mathieu langs de kant staan. Tja.. Ik kan moeilijk wachten, natuurlijk. Het voelt een beetje dubbel, maar anderzijds zie ik dit ook als een beloning dat ik nooit opgeef. Meestal koop je daar niet veel mee. Vandaag is dat in mijn voordeel uitgedraaid."

"Sterke tweede koershelft"

Minpuntje: de waardeverhoudingen lijken na de stage in Lucca niet echt veranderd. Al zag Niels Albert er vooral het positieve van in. "De eerste helft van de wedstrijd was niet goed, maar dat is niet abormaal na een weekje hard werken. Je lichaam moet daar toch even van herstellen."

"Maar wat me vooral is bijgebleven, en wat door al die heisa rond de pech van Mathieu weinigen hebben gezien, is dat de laatste drie ronden van Wout toch meer dan degelijk waren. Daarom ook bleef de achterstand op Van der Poel beperkt tot een halve minuut. Hoopgevend voor de komende weken."

Bogense

Zondag staat in Bogense de allereerste Deense wereldbekermanche uit de geschiedenis op het menu. Dat wordt voor Wout zijn tweede in een reeks van vier wedstrijden op rij.

Foto: ©Kramon

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors