Programma:
24-02-2018 Omloop Het Nieuwsblad
03-03-2018 Strade Bianche
04-03-2018 GP Industria & Artigianato
14-03-2018 Nokere Koerse
18-03-2018 GP de Denain
21-03-2018 Driedaagse Brugge - De Panne (1 dag)
25-03-2018 Gent - Wevelgem
28-03-2018 Dwars door Vlaanderen
01-04-2018 Ronde van Vlaanderen
14de plaats in tijdrit Binck Bank Tour

'Niet snel genoeg in de bochten'

  Geplaatst op 09 augustus 2017

Zijn allereerste wedstrijddag in een WorldTourwedstrijd startte Wout maandag met een anonieme (122ste) plaats in een pelotonsprint. Gisteren -dinsdag- was hij wel gebrand op een topresultaat in de indivduele tijdrijt van 9 kilometer. Hij klokte als af 14de, een resultaat waar hij 'maar deels' tevreden mee was. 

Regen en een nat, verraderlijk wegdek. Dat waren dé codewoorden in de negen kilometer lange tijdrit in de Binck Bank Tour gisteren. Wout had zijn zinnen gezet op die opdracht. Een tijdrit van om en bij de tien kilometer, dat ligt hem wel. Bewees hij vorig jaar nog in de Ronde van België, toen hij Tony Martin klopte en de zege pakte. 

Zo ver kwam het gisteren niet. Onze wereldkampioen in het veld sloot zijn tijdrit af op een 14de plaats, 21 seconden trager dan de Zwitserse specialist Stephan Küng, in eigen land niet zomaar dé opvolger van Fabian Cancellara genoemd. Zelf was Wout niet super enthousiast van zijn resultaat. 

Op zijn twitterpagina liet hij dat ook merken. "I went full gas, but full gas was not fast enough today. Just too slow in the corners. Not completely satisfied." Letterlijk vertaald: "Ik ging voluit, maar voluit was vandaag niet rap genoeg. Het ging te traag in de bochten. Niet helemaal tevreden."

Uitzakken in pelotonsprint

De regen en het bijwijlen verraderlijke wegdek -ook al startte Wout nog net in de eerste helf van het deelnemersveld- waren er dan ook oorzaak van dat in die bochten niet voluit kon gegaan worden. Niet toevallig lieten de echte specialisten zich maandag in de pelotonsprint zo ver mogelijk uitzakken, zodoende gisteren vrij vroeg (en volgens de weersvoorspellingen op een iets droger wegdek) van start te kunnen in de tijdrit.

Soit, laten we die 14de plaats toch maar naar waarde schatten. Na Yves Lampaert en Tim Wellens was Wout daarmee derde Belg. En met respectievelijk jongens als Küng, Bodnar, Dumoulin, Boom Brändle en Van Emden, eindigden alleen maar enkele pure TT-specialisten voor hem. Knappe prestatie dus! Als Wout het even laat bezinken, komt hij ongetwijfeld tot dezelfde vaststelling... 

Vandaag Blankenberge-Ardooie

Vandaag staat -net als op dag één- opnieuw een vlakke rit op de agenda. Verwacht wordt dat deze namiddag in het West-Vlaamse Ardooie door een compact peloton wordt gesprint voor de overwinning.

Foto: ©Pascal Vande Putte

Fantastische bedrijven

Sponsors