Programma:
24-02-2018 Omloop Het Nieuwsblad
03-03-2018 Strade Bianche
04-03-2018 GP Industria & Artigianato
14-03-2018 Nokere Koerse
18-03-2018 GP de Denain
21-03-2018 Driedaagse Brugge - De Panne (1 dag)
25-03-2018 Gent - Wevelgem
28-03-2018 Dwars door Vlaanderen
01-04-2018 Ronde van Vlaanderen
2de plaats in Eeklo, pas 14de in Iowa

'Niet waar ik op gehoopt had'

  Geplaatst op 19 september 2017

Het veldritseizoen van Wout is niet gestart zoals verhoopt. Zowel in Eeklo als zondag het Amerikaanse Iowa moest onze wereldkampioen zich tevreden stellen met ereplaatsen. Vooral die openingsmanche van de Wereldbeker was een tegenvaller. 

Twee keer won Mathieu van der Poel de wedstrijd. Zowel in Eeklo als in Iowa was de Nederlander outstanding. 

"Het parcours in Eeklo was niet op mijn lijf geschreven", vertelt Wout. "Ik miste ook nog een beetje het echte crossgevoel. Maar dat zou in Iowa wel komen, dacht ik."

Maar ook in die openingsmanche van de Wereldbeker bleek hij nog niet het goede gevoel te hebben. "Toen Mathieu in de eerste ronde versnelde, had ik geen antwoord in huis. Ik hoopte te groeien in de wedstrijden, wat eigenlijk ook wel gebeurde. Helaas werd ik rond halfkoers teruggeslagen met een lekke band."

Door die leegloper -op het meest slechte moment- viel Wout terug naar een 19e plaats. Met de steun van ploegmaat Tim Merlier schoof hij nog terug op naar plek 14, maar dat was toch ver beneden de verwachtingen. 

"Niet panikeren"

"Ik weet niet echt wat er scheelt. Het is toch een beetje tegen mezelf vechten. Uiteraard weet ik niet of ik zonder die lekke band nog had meegedaan voor de tweede plaats. Maar dit is toch niet goed. Nu, we zijn amper twee wedstrijden ver. Ik laat dit even bezinken en ik wil vooral niet panikeren. De komende week bereiden we ons goed voor in functie van de tweede Amerikaanse wedstrijd (in Waterloo) en daar gaan we er opnieuw met volle moed tegenaan."

Een positieve nooit: ondanks die lekke band bleef Wout -zoals we hem kennen- knokken. Dat leverde uiteindelijk nog wat punten op voor het WB-klassement. Die kunnen later deze winter zelfs nog belangrijk zijn. Want, gaf Wout tot slot aan. "Terugvechten doe ik."

Foto: ©Joeri De Coninck

Fantastische bedrijven

Sponsors