Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
2de plaats in tijdrit en en zicht op eindwinst in Denemarken

'Nog één dag aandachtig zijn'

  Geplaatst op 04 augustus 2018

Wout wist waar hij op de voorlaatste dag op Deense bodem aan toe was: een goede tijdrit rijden en zo zijn leiderspositie in de PostNord Danmark Rundt proberen vasthouden. HIj deed meer dan dat. Hij finishte knap tweede én vergroot zijn voorsprong op zijn dichtste belagers tot boven de halve minuut. "Dit was een goede dag..."

De dagzege in Nykobing Falster ging naar de Deen Mads Pedersen. Die reed over de 19 kilometer welgeteld acht seconden sneller dan Wout van Aert. Maar Wout reed op zijn beurt sneller dan de rest van het deelnemersveld. 

"De tijdrit werd afgewerkt op een supersnel parcours", vertelde Wout achteraf. "Echt rechttoe rechtaan. Dus was het kwestie om zo lang mogelijk in de juiste positie te blijven en hard op de pedalen te blijven duwen. Dat is me best goed gelukt, denk ik."

Alleen in het eerste kwart gaf Wout wat terrein prijs op Pedersen. "Toegegeven, ik had het in de aanvangsfase wat moeilijk om in het goede ritme te geraken. Ik gaf in dat eerste kwart een achttal seconden toe op de Deen en die achterstand is achteraf stabiel gebleven. Maar ik ben hier heel tevreden mee, vooral omdat ik zonder veel specifieke TT-training naar Denemarken was afgezakt."

Mooie bonus

Als het morgen in de slotrit wat meevalt -de laatste etappe is helemaal vlak- kan Wout morgen de Ronde van Denemarken op zijn naam schrijven. "Ik heb nu een voorsprong van boven de halve minuut. Dat betekent concreet dat bonificaties al niet meer volstaan om mij nog te bedreigen. Sowieso wordt het nog een dagje zeer aandachtig koersen voor mezelf en de ploegmaats..."

Foto: ©Veranda's Willems-Crelan

Fantastische bedrijven

Sponsors