Programma:
02-03-2019 Omloop Het Nieuwsblad
09-03-2019 Strade Bianche
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Eerlijke Wout na 13de plaats op Belgisch kampioenschap

'Nog geen versnelling in de benen'

  Geplaatst op 24 juni 2018

Geen hoofdrol voor onze wereldkampioen veldrijden op het BK op de weg. Na 13 rondjes op het geaccidenteerde parcours in en om Binche, eindigde Wout van Aert op een 13de plaats. "Meer zat er niet in", klonk het achteraf eerlijk. "Ik had nog niet die versnelling in de benen om te wedijveren met de toppers. Niet onlogisch in de wetenschap dat ik alleen maar de 200 km van de Elfstedenronde op de teller heb."

Wout was nochtans best alert in de pré-finale. Hij stak zelfs een paar keer zijn neus aan het venster. Maar als de toppers in schuifjes wegreden, moest hij passen. 

"Kijk, in de Elfstedenronde kan je -zelfs met een gebrek aan koersritme- de schijn wat ophouden. Maar op het BK tref je een ander deelnemersveld. En het parcours in Brugge is uiteraard ook niet te vergelijken met deze meer selectieve omloop in Binche. Op de kasseihellinkjes voelde ik me wel oké, hoor. Maar op de stroken vals plat had ik het moeilijk toen de favorieten het tempo de hoogte injaagden."

"In sprint toch nog punch in de benen"

Excuses zocht Wout niet. "Het is niet dat we in het peloton verrast werden. De toppers reden in schuifjes weg, dus als de benen goed goed aanvoelden, was er wel een mogelijkheid om mee te glippen. Ik was beter dan een week geleden, maar dus nog niet voldoende om ook hier een rol te spelen. Zoals ik vooraf al aangaf, dit kampioenschap komt best ongelegen in mijn planning. Daarom kan ik er ook wel mee leven."

Toch een leuke opsteker: Wout won het sprintje voor de 13de plaats van Greg Van Avermaet en de rest van het gedecimeerde peloton. "Voor wat dat waard is, hé. Dit was geen spurt voor de overwinning. Maar ik wilde me -de aarde van de finish indachtig- toch een keer testen. En dan doet het persoonlijk wel deugd dat ik op dat soort aankomst dat sprintje naar mijn hand zette. Dat ik in na 223 kilometer toch nog wat punch in de benen had om te spurten. Maar dat is puur persoonlijk."

Eerst trouwen, dan naar Oostenrijk

Volgende week staat ten huize Van Aert uiteraard vooral in de teken van zijn huwelijk met Sarah. Daarna bouwt hij verder de conditie op richting de Ronde van Oostenrijk. "Die rittenkoers is ideaal om verder koersritme op te doen richting mijn verdere doelen in de tweede seizoenshelft."

Foto: ©Kramon

 

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors