Programma:
15-12-2018 Antwerpen - DVV
16-12-2018 Zonhoven - Superprestige
23-12-2018 Namen - WB
26-12-2018 Zolder - WB
28-12-2018 Loenhout - DVV
29-12-2018 Bredene - BRICO
30-12-2018 Diegem - Superprestige
06-01-2019 La Mézière - losse cross
13-01-2019 Kruibeke - Belgisch kampioenschap
Van zeven naar twee in de WB-ranking

Ook podiumplaats in Deense Bogense

  Geplaatst op 19 november 2017

Voor het eerst in 25 jaar sloeg het wereldbekercircus zijn tenten op in Denemarken. Place to be was Bogense, een kuststadje op Fyn, het tweede grootste eiland van het land. De zege ging er naar Mathieu van der Poel, voor Wout, die in een pittige finale nipt Toon Aerts kon afhouden.

Met zijn vieren sloegen ze snel een kloof: Lars van der Haar, Mathieu van der Poel, Toon Aerts en onze wereldkampioen, Wout van Aert. Lang zou het kwartet echter niet samenblijven, bij een prik van Toon Aerts lieten zowel Wout als Lars van der Haar zich verrassen.

Maar ook het duo Van der Poel-Aerts zou niet lang samen blijven. Bij een fietswissel van Aerts profiteerde Europees kampioen Van der Poel optimaal. Hij verdapperde en sloeg snel een beslissende kloof. 

Ondertussen vond ook Wout zijn tweede adem en naderde beetje bij beetje op Toon Aerts, om uiteindelijk de aansluiting te maken. "Toen ik bij Toon kwam, merkte ik dat hij lek was gereden. Dus dat was een meevaller. Maar later reed ik op mijn beurt zelf lek."

Twee keer lek

Waardoor de twee opnieuw samen kwamen te zitten, net voor volle finale. Daarin toonde Wout zich toch de betere van de twee, al sloeg het noodlot nog eens toe met een tweede lekke band. Toch bleef Wout doorzetten.. "Al heb ik echt wel alles uit de kast moeten halen om hem in die laatste vijfhonderd meter terug te pakken", aldus Wout nog. "Ik beende Toon nog net op tijd bij om hem in de sprint net achter mij te houden."

Een knappe tweede stek dus, meteen Wouts twaalfde (12de!) podiumplaats van het seizoen.  "Aan Van der Poel was vandaag weinig te doen. Hij is de verdiende winnaar." En dankzij zijn tweede plaats schuift Wout in de tussenstand van de Wereldbeker door van plaats zeven naar plaats twee, weliswaar op ruime afstand van zijn Nederlandse concurrent... 

(Archief)foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors