Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
'Hier worden aanvallers beloond'

Opnieuw podium in Strade Bianche

  Geplaatst op 10 maart 2019

Net als vorig jaar is Wout zaterdag derde geëindigd in de Strade Bianche, een van zijn absolute lievelingskoersen. Opnieuw koos Wout vol voor de aanval. "En de Strade is de koers bij uitstek waarin de aanvallers beloond worden. Hier ben ik oprecht blij mee."

Wout reed een alerte koers en schoof op vijftig kilometer van de finish mee toen de favorieten zich afzonderden. Het resulteerde in een kopgroep met naast onze Jumbo-Vismakopman ook toppers als Greg Van Avermaet, Zdenek Stybar, Tiesj Benoot, Tim Wellens, Yves Lampaert, Alexey Lutsenko, Julian Alaphilippe, Tom Skuijns, Jakob Fuglsang en Simon Clarke. 

Nog twintig kilometer verder ging Fuglsang. Terwijl een aantal concurrenten letterlijk naar adem hapten, pikte Wout opnieuw vlot aan. Ook Alaphilippe maakte nog de sprong en zo viel de definitieve beslissing. De drie koplopers vonden elkaar wonderwel in de samenwerking en fietsten snel een mooie voorsprong bijeen.

Lijdensweg
Tot Wout plots de rol moest lossen. Op de korte maar steile Colle Pinzuto waren springveer Alaphilippe en klimmer Fuglsang te sterk. "Daar had ik inderdaad mijn gewicht wat tegen", aldus Wout achteraf. "Wat volgde was nog een lange lijdensweg tot in Siena, maar ik koos een eigen tempo met als doel die derde plaats proberen vast te houden."

Op wilskracht - en met dank aan Fuglsang en Alaphilippe, die in de laatste vijf kilometer elkaar best wat beloerden - slaagde Wout er nog een keer in terug te komen. Maar op de slotklim naar het Piazza del Campo in Siena werd hij opnieuw onherroepelijk uit de wielen gereden. "Die derde plaats was uiteraad het hoogst haalbare, in de finale was dat ook mijn doel. Dat ik nog kon terugkeren, was vooral goed voor het vertrouwen."

Lievelingsland
Wout steekt het niet onder stoelen of banken. Deze Strade Bianche is een van zijn lievelingskoersen in een van zijn favoriete landen. "Bovendien een koers waarin aanvallers beloond worden. Altijd plezant voor een renner - zoals ik - die graag koers maakt. Ik wil hier in de toekomst zeker nog terugkeren om mee te doen voor de overwinning."

Volgende opdracht: Milaan-San Remo. Voor Wout zijn grote debuut in de Primavera, het eerste Monument dat in 2019 wordt verreden.

Foto: © Kristof Ramon

Fantastische bedrijven

Sponsors