Programma:
15-12-2018 Antwerpen - DVV
16-12-2018 Zonhoven - Superprestige
23-12-2018 Namen - WB
26-12-2018 Zolder - WB
28-12-2018 Loenhout - DVV
29-12-2018 Bredene - BRICO
30-12-2018 Diegem - Superprestige
06-01-2019 La Mézière - losse cross
13-01-2019 Kruibeke - Belgisch kampioenschap
Stage rendeert met straffe zege op Naamse Citadel

Oppermachtig

  Geplaatst op 18 december 2017

En of de stage Wout deugd heeft gedaan. Dat bewees onze wereldkampioen het voorbije weekend tot twee keer toe. Zaterdag moest hij pas in de laatste honderd meter de duimen leggen voor Mathieu van der Poel, zondag stak Wout er bovenuit van start tot finish en pakte zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen. 

Zaterdag mochten de crossfans zich voor het eerst in enige tijd verkneukelen aan een spannend duel in het veld. Wout en Mathieu van der Poel kenden in de Scheldecross allebei hun deel van de pech, waarna ze na driekwart koers elkaar voorin terugvonden. De finale draaide uit op een bloedstollend duel, waarin de Nederlander uiteindelijk aan het langste eind trok.

"Ik nestelde me in de slotfase bewust in het wiel van Mathieu", aldus Wout. "Omdat de wind tijdens het laaste deel van het parcours ferm in het nadeel blies. Op die manier wilde ik de sprint inzetten vanuit het wiel van Mathieu. Helaas zat die na de laatste looppassage veel sneller in de pedalen en schudde hij nog een fikse versnelling uit de benen. Op die manier sloeg hij een kloofje dat voldoende was voor de overwinning."

Jammer, maar voor Wout was die spannende strijd toch een opsteker met het oog op Namen. Zo trok hij met vertrouwen richting de Citadel. 

En dat vertrouwen bleek 24 uur later rmeer dagen gegrond. Van meet af aan nam onze Lillenaar het heft in handen en sloeg een quasi onoverbrugbare kloof met de rest van het deelnemersveld, inclusief Mathieu van der Poel. Wat volgde was een solo van een vol uur die succesvol werd afgerond. 

"Herboren teruggekeerd van mijn stage in Calpe", klonk het na afloop. "De combinatie van eten, trainen en rusten rendeert. Ik ben ook twee kilogram lichter. Niet dat ik daarvoor een dikzak was, maar ik maak wel gemakkelijk spiermassa aan. Twee kilogram lichter, dat helpt."

Toch besefte Wout ook dat zijn grote voorsprong mede te danken was aan de mindere dag die Van der Poel kende. "Anders was het verschil ongetwijfeld kleiner geweest. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Ik voelde me vandaag trouwens nog iets beter dan gisteren. Laat ons zeggen dat ik na een seizoensstart met ups en downs nu eindelijk vertrokken ben. En dat gevoel had ik vorige week op training al. De benen voelden voor het eerst dit seizoen echt goed aan. Fijn dat ik dit kan afmaken met een klinkende zege."

Foto: ©Kramon

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors