Programma:
21-01-2018 Nommay - WB
28-01-2018 Hoogerheide - WB
04-02-2018 Valkenburg - WK
10-02-2018 Lille - DVV Trofee
11-02-2018 Hoogstraten - SP
Zesde seizoenszege in Sint-Niklaas

'Perfecte start van drukke week'

  Geplaatst op 24 december 2017

Een week na de wereldbekermanche in Namen heeft Wout ook de Waaslandcross op zijn naam gezet. In Sint-Niklaas -zonder Mathieu van der Poel- controleerde hij het eerste half uur de koers om daarna het verschil te maken met een snelle ronde. 

"De conditie is oké", aldus Wout na zijn relatief gemakkelijke overwinning daar in provinciaal domein De Ster. "Het blijkt eens te meer dat ik mijn stage in Calpe op het ideale moment in het seizoen heb ingepland."

In Sint-Niklaas hield de wereldkampioen zich een half uur gedeisd, weliswaar de wedstrijd controlerend. Tot hij zich kon afscheiden met ploegmaat Tim Merlier en Quinten Hermans. Toon Aerts zat iets te ver en miste de boot. 

"Het sein om het tempo wat de hoogte in te jagen", zou Wout achteraf vertellen. "Samen met een Tim op pad, was een ideaal scenario." Alleen duurde dat niet lang. Wout reed iets te snel voor zijn twee kompanen. Merlier moest wat riscio nemen om zijn kopman bij te benen en verslikte zich in een glibberig stukje bergaf. Het laaste half uur werkte Wout solo af.

Met twee opeenvolgende overwinningen is onze Lillenaar helemaal klaar voor de drukke eindejaarsperiode met Heusden-Zolder (26/12), Loenhout (28/12), Bredene (29/12), Diegem (30/12) en Baal (1/1). “Ik heb voor deze wedstrijden een overeenkomst, dus ga ik er ook van start. Na de GP Sven Nys op nieuwjaarsdag  trek ik met de ploegmaats op stage naar Griekenland, waarna ik terugkeer voor het BK in Koksijde."

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors