Programma:
20-01-2019 Pontchâteau - WB
27-01-2019 Hoogerheide - WB
03-02-2019 Bogense - wereldkampioenschap
06-02-2019 Maldegem - BRICO
'Stikkapot, maar immens tevreden'

Podiumplaats in Strade Bianche!

  Geplaatst op 03 maart 2018

'Wat een geweldige start van mijn voorjaar. Dat is nu al geslaagd en al wat er nog bij komt is bonus." Voila. Zo weet u ook wat Wout zelf denkt van zijn stunt in Siena: een derde plaats in de Strade Bianche, een WorldTourwedstrijd van het allerhoogste niveau. Alleen Tiesj Benoot en Romain Bardet deden beter. 

Straffe stoot van Wout van Aert, daar in Toscane. Nadat hij zich al de hele wedstrijd goed voorin had gehandhaafd, brak hij zelf de finale open. Koersend met open vizier, zonder schrik. Onder het motto: we zien wel waar we uitkomen...

Het was op 45 kilometer van de finish, net voor twee groepjes samensmolten, dat Wout samen met Romain Bardet -jawel, de nummer drie uit de laatste Ronde van Frankrijk- voor de aanval koos. Het duo reed weg uit een groepje met onder meer Kwiatkowski, Benoot, Valverde, Sagan, Stybar en andere toppers.

De voorsprong van de twee liep op tot net boven de minuut, wanneer Tiesj Benoot en Pieter Serry de krachten bundelden in de achtervolging. Op vijftien kilometer van de streep maakte Benoot de sprong. Serry haakte af. 

Stikkapot

Zo trokken Bardet, Benoot en Wout samen de slotfase in. "Maar het beste was er dan wel al af", gaf Wout na afloop toe. "Ik zat stikkapot. Het enige waar ik toen nog aan dacht was het podium halen."

Toen Tiesj Benoot op twaalf kilometer van de streep -op een zware gravelstrook bergop- voor de aanval koos, moesten zowel Bardet als Wout passen. Terugkeren in de laatste tien kilometer zat er niet meer in, de andere toppers afhouden lukte wel nog...

Tijdens de slotklim naar Siena moest de werelkampioen nog alles uit de kast halen om zijn derde plaats veilig te stellen, maar deed dat met heel veel doorzettingsvermogen. "Ik kon echt niet meer. Maar ik wilde die derde plaats echt niet laten schieten." Afgepeigerd maar immens voldaan haalde hij de finish. 

"Al wat nu nog komt is bonus"

"Dit is zoveel meer dan wat ik voor de start van het wegseizoen in gedachten had", vertelt Wout. "Mijn één keer tonen, was het doel. Dat deed ik eigenlijk al in de Omloop. En zie, vandaag sta ik op het podium van een van de meest spectaculaire klassiekers van het voorjaar. Hiermee is dat voorjaar nu al geslaagd. Al wat er nog bijkomt is bonus en kan ik zien als 'leren in functie van de toekomst'... En of ik tevreden terug naar huis vlieg."

Over zijn toekomst blijft Wout herhalen wat hij de voorbije weken en dagen vertelde. "Ik bekijk het allemaal stap per stap, zoals ik eerder al heb gezegd. Natuurlijk smaakt dit naar meer, maar ik ben en blijf voorlopig ook veldrijder."

"Laat me eerst nog maar wat verder uitzoeken hoe ik de rest van dat voorjaar doorkom. En volgende winter wil ik sowieso ook tonen dat ik die regenboogtrui in het veldrijden waard ben."

 

Foto: ©LaPresse-Ferrari/Paolone

 

 

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors