Programma:
22-10-2017 Koksijde - WB
29-10-2017 Ruddervoorde - SP
01-11-2017 Koppenbergcross - DVV Trofee
12-11-2017 Gavere - SP
19-11-2017 Bogense - WB (Denemarken)
25-11-2017 Zeven - WB
26-11-2017 Hamme - DVV Trofee
16-12-2017 Antwerpen - DVV Trofee
17-12-2017 Namen - WB
Derde plaats na spannende Dwars door het Hageland

'Timing op slotklim kon beter'

  Geplaatst op 06 augustus 2017

Mooie, attractieve wedstrijd van Wout in Dwars door het Hageland. Samen met 'veldritconcullega' Mathieu van der Poel kleurde de wereldkampioen deze semiklassieker, maar in de ultieme klim richting de finish had Van der Poel een net iets betere timing. "Toch mag ik tevreden zijn met mijn prestatie", aldus Wout na afloop.

Elf koplopers reden een knappe bonus bijeen. Onder hen onder meer Wouts ploegmaat Dries De Bondt. Op 40 kilometer van de finish in Diest was het Wout zelf die de forcing voerde in de achtervolging. Hij kreeg Kenneth Vanbilsen mee. 

"Dat ik toen te veel energie zou verspeeld hebben? Misschien een beetje. Maar ach, uiteindelijk heeft in die achtervolging iedereen goed meegwerkt om alsnog voorin te geraken. Ook Mathieu van der Poel, vind ik."

Die Van der Poel kwam een paar kilometer verder inderdaad aansluiten bij Wout, met Tim Merlier in het spoor. Later zouden nog een paar jongens, waaronder Frederik Backaert, aansluiten. Al waren het vooral Wout, Tim en Van der Poel die de kloof met de elf leiders beetje bij beetje verkleinden.

Twee sterkste renners in koers

Uiteindelijk -al waren we toen al in volle finale- liep het vooraan bijeen en op de laatste onverharde stroken toonden Van der Poel en Wout van Aert dat ze de twee sterkste renners in koers waren. Al glipte ook de Nederlander Taco van der Hoorn (de enige overgeblevene van de vroege vlucht) mee met de twee wereldtoppers uit het veld. 

In de slotklim naar de finish probeerde Van der Hoorn de twee crossers zelfs nog te verrassen, maar Wout gaf hem geen ruimte. Op die manier zat Van der Poel plots wel in een zetel. Zeker toen Wout in de laatste honderdvijftig meter even naar adem moest happen, zag de Beobankrenner zijn kans schoon om het sprintje naar zijn hand te zetten. 

"In die laatste tientallen meters zat er niet genoeg kracht meer in de benen", gaf Wout na afloop ootmoedig toe. "Toen we onder het poortje kwamen, wist ik dat het over en out was. Een echte sprint zat er niet meer in. Proficiat aan Mathieu, die het knap afmaakte. Zelf kan ik echt wel tevreden zijn over mijn prestatie, vind ik. Alleen de timing in de laatste kilometer kan beter."

'Nu recupereren voor Binck Bank Tour'

Maandag start de Binck Bank Tour, Wouts eerste WB-wedstrijd op de weg en meteen een achtdaagse. "Maar eerst recupereren van deze Dwars door het Hageland, want die kroop echt wel in de kleren. Hopelijk sta ik maandag met frisse benen aan de start voor mijn vuurdoop in het WB-circuit."

Foto: ©GobalCycling

Fantastische bedrijven

Sponsors