Programma:
22-10-2017 Koksijde - WB
29-10-2017 Ruddervoorde - SP
01-11-2017 Koppenbergcross - DVV Trofee
12-11-2017 Gavere - SP
19-11-2017 Bogense - WB (Denemarken)
25-11-2017 Zeven - WB
26-11-2017 Hamme - DVV Trofee
16-12-2017 Antwerpen - DVV Trofee
17-12-2017 Namen - WB
Na sprintwinst in Elfstedenronde

Tweede zege in acht dagen

  Geplaatst op 18 juni 2017

Na de Ronde van Limburg heeft Wout nu ook de -vernieuwde- Elfstedenronde op zijn naam geschreven. In een sprint met een groepje van tien klopte hij respectievelijk Mathieu van der Poel en Lawrence Naesen. "Dit geeft vertrouwen voor de kampioenschappen."

Zes vroege vluchters pakten in de grote lus een bonus van om en bij de drie minuten. Op 36 kilometer van de finish werden de laatste vier overblijvers van dat zestal bijgebeend door de voorwacht van het peloton: een elftal met daarbij onder meer Lawrence Naesen, Mathieu van der Poel, Pieter Serry, Tosh Van der Sande, Frederik Backaert, Tom Devriendt, Jens Keukeleire en... Wout van Aert. Die kopgroep bleef samen tot diep in de finale.

In de laatste plaatselijke ronde werd de groep nog wat gedecimeerd, waarna ze met zijn tienen sprintten voor de overwinning. Wout begon als laatste van het groepje aan die spurt, maar met een paar forse lendenrukken werkte hij zich zowaar naar de kop. "Als laatste beginnen hoefde geen nadeel te zijn", legde Wout uit. "Uiteindelijk kon ik zo volledig uit de wind mijn sprint inzetten. Pas in de laatste honderd meter moest ik -dan wel in de wind- nog even volhouden."

Op naar de kampioenschappen 

Voor Wout zijn tweede zege in acht dagen tijd. Hij lijkt dus klaar voor het BK tijdrijden van donderdag in Chimay en het BK op de weg van zondag in Antwerpen. "Vooral donderdag staat met stip in mijn agenda. Het parcours -brede, rechte wegen met wat bergop en bergaf- ligt me wel. Het is kwestie van 38 kilometer alles te geven en goed te doseren. Dan kom je vanzelf op je plaats. Uiteraard zou de titel mooi zijn, maar als je de deelnemerslijst bekijkt, tel je zomaar tien renners die ook een stukje kunnen fietsen."

"Het BK in Antwerpen is een ander verhaal. Daarin moet je wat geluk hebben. Voor hetzelfde geld rijdt in de eerste ronde een groep van twintig renners weg die je pas voorbij de finish terugziet. Daarnaast is het afwachten hoe sterk ik nog ben na 250 kilometer. Dat is uiteindelijk toch nog 50 kilometer meer dan deze Elfstedenronde."

Fantastische bedrijven

Sponsors